{ "title": "Kabaklı Börek", "image": "https://www.borektarifleri.gen.tr/images/kabakli-borek(1).jpg", "date": "21.01.2024 16:32:56", "author": "ilyas sezgin", "article": [ { "article": "Kabaklı Börek, börek çeşitleri arasında en hafifi ve en lezzetli böreklerden biridir. Toplum olarak hamur işlerine düşkünlüğümüz pekâlâ bilinmektedir. Bundan dolayı böreklerin ülkemizde ayrı bir önemi vardır. Börekler kahvaltıda ve sunulan ikramlarda ilk sırayı almaktadır. Börekler aynı zamanda hazır gıdaların bu kadar fazla tüketildiği bir ortamda ellerimizle ve malzemeleri doğal olduğu için ayrı bir yeri de vardır. Böreklerin çeşitleri bundan dolayı çoktur. Her çeşit besinden yapılabilmektedir. Kabaklı börekte bunlardan biridir. Kabaklı böreği diğer böreklerden ayıran kısmı ise hafif olmasıdır. Kabakların aynı zamanda katmış olduğu vitamin değerlerinden dolayı sağlıklı ve hafif bir böreği herkes yapmak ister. Ailenizle birlikte güzel bir kahvaltı ve güne enerji depolayarak başlamak isterseniz kabaklı börek yeterlidir. Kahvaltının yanında misafirlerinize de sıradanlaşmış börekler yerine kabaklı böreklerinizi de ikram edebilirsiniz. Bu şekilde hem maharetlerinizi konuşturabilir. Hemde hafif ama bir o kadarda lezzetli kabak böreklerinizi hep beraber afiyetle yiyebilirsiniz. Kabaklı börek için gerekli malzemeleri ve yapılışını açıklayacak olursak;

Kabaklı Börek İçin Gerekli Malzemeleri
Kabaklı Börek Nasıl Yapılır?

İlk olarak patates ve kabakları rendeleyin robota da verebilirsiniz. Ardından soğanları ufak bir şekilde dilimleyiniz. Soğanları dilimledikten sonra ilk olarak tavada yağı iyice kızdırın ardından tavada yağı kızdırdıktan sonra soğanları atın ve yumuşamasını sağlayın. Sonrasında kabakları atarak 10 dakika kadar pişirilmesini sağlayın ve son olarak tavaya patatesleri atarak kapağını kapatarak 6-7 dakika daha pişirilmesini sağlayın ve ocağı kapatın. Ardından maydanozları ince ince kıyın. Bir kaba aktararak bir adet yumurtanın sarı kısmını da ekleyerek iyice çırpın ve daha önceden hazırlamış olduğunuz sebzeli karışım olan tavaya aktarınız ve karıştırın. Ardından margarin veya tereyağını ayrı bir tavada kızdırın sıvı halini aldıktan sonra ayrı bir kab alarak içine kızdırdığınız yağı yumurtayı ve sütü de ekleyerek iyi çırpın ve böreği hazırlayacağınız tepsiyi alarak iyice altını iyice yağlayınız. Ardından tepsiye ilk olarak birinci yufkanızı serin ve sütlü karışımdan olanı üstüne sürün. Fırça ve kaşığın arka kısmı ile boş yer kalmayacak bir şekilde gezdirebilirsiniz. Ardından tekrardan yufka serin ve üstüne kabaklı harcı serpiştirin ve üstüne tuzu ve karabiberi çok az bir şekilde serpiştirin Ardından tekrardan yufkanızı serin ve sütlü karışımı gezdirin. Aynı şekilde bir yufka daha serin ve üstüne aynı şekil kabaklı harcı serpiştirin ve karabiberle tuzu çok az olacak şekilde üstüne serpiştirin tekrardan yufkanızı sererek üstüne sürün. Bu şekilde böreğinizi 180 derece fırında 45 dakika kadar altı ve üstü kızarana kadar pişirebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
" } ] }