{ "title": "Kabaklı Börek Hazır Yufkadan", "image": "https://www.borektarifleri.gen.tr/images/kabakli-borek-hazir-yufkadan.jpg", "date": "23.01.2024 06:21:09", "author": "fikriye öztürk", "article": [ { "article": "
Kabaklı Börek Hazır Yufkadan, Günümüzde yoğun çalışma şartlarından dolayı kişiler evde yapımı kolay yemekler tercih etmektedir. Hem yapımının kolay olması hem de lezzetli ve hafif olması nedeniyle börekler çok sık tercih edilmektedir. Birden fazla börek çeşidi ve yapımı vardır. Börek çeşitleri hazır yufka ile yapılmakla birlikte evde hazırlanmış böreklik hamurlarla da yapılmaktadır. Son zamanlar da özellikle sağlıklı yaşama önem verilmesi ile börek malzemeleri de değişmiştir. Daha çok börek malzemesi için sebzeler tercih edilmektedir. Hazır yufkadan yapılan kabaklı börek yapımı ve malzemeleri şu şekildedir;

Malzeme Listesi
Nasıl Yapılır?

Öncelikle patatesleri ve kabakları temizleyerek rendeleyin. Daha sonra soğanları küçük küçük doğrayın. Diğer taraftan tavanın içine bir miktar sıvı yağ koyun ve soğanları hafif kızartın. Kavrulan soğanların üzerine rendelenmiş kabakları ekleyin. Kabaklar suyunu bırakacaktır. Yaklaşık 10-15 dakika kadar kabakları kavurduktan sonra rendelenmiş patatesleri ekleyin. Bir iki tur karıştırdıktan sonra tencerenin kapağı kapatarak 5 dakika kadar pişirin. En son tuzunu ve baharatlarını ekleyerek karıştırın ve ocağın altını kapatın. Soğuması için tencereyi bir yere bırakın. Soğuma işlemi gerçekleşirken diğer taraftan küçük bir kabın içinde maydanozları temizce yıkayın ve ince ince doğrayın. Maydanozları üzerine yumurtayı ekleyerek karıştırın. Elde ettiğiniz karışımı soğuyan harcın içine boşaltın ve karıştırın. Bu işlemi tamamladıktan sonra margarini eritin ve 1 adet yumurtayı erimiş margarinle karıştırın ve sütü ekleyin ve bir tel yardımıyla iyice çırpın. Bütün işlemler tamamlandıktan sonra börek yapımına geçebilirsiniz. Yufkanın üçünü elinizle parçalayın ve önceden yağlanmış olan fırın tepsisine rastgele yerleştirin. Yerleştirdiğiniz yufkaların üzerine hazırladığınız süt karışımını dökün ve bir fırça yardımıyla yayın. Bu karışımın üzerin hazırlamış olduğunuz iç harcı boşaltın ve her yere eşit gelecek şekilde yayın. Harcın üzerini diğer 2 adet parçalanmış yufka ile kapatın. En son üst katına sütlü karışımı boşaltın ve yayın. Daha sonra önceden ısıtılmış olan 200 derecelik fırına sürün. Kızarana kadar pişirin. Fırından çıktıktan sonra dilimleyerek servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }