{ "title": "Kabak Böreği Oktay Usta", "image": "https://www.borektarifleri.gen.tr/images/kabak-boregi-oktay-usta.jpg", "date": "21.01.2024 15:49:47", "author": "ömür patat", "article": [ { "article": "
Kabak böreği Oktay usta tarifi ile yapmak ayrıcalıktır. Mutfakta Uzman olan Oktay usta verdiği tarifler ve anlattığı püf noktalar ile yapılan böreğin hem lezzetli olmasını hem de kaliteli yapılmasına yardımcı olmaktadır. Kabak böreği de mi olur demeyin çünkü kabak böreği de ülkemizde yaygın olarak yapılıp yenmektedir. Bir kere olsun yiyen insanlar tekrardan yem isteği duymaktadırlar. Yöresel olarak yapımı farklı olsa da tat oranı aynıdır. Oktay usta kabak böreği tarifi de şöyledir;

Malzemeleri
Nasıl Yapılır?

İlk olarak böreğinde adını alan kabakları rendeleyerek parçalar haline getiriniz. Parçaları avuç içinde toplayarak kabağın suyunu alınız. Bir tencere bularak rendelenen kabakları içine atınız. Yağ ilave ederek kısık ateş üzerine koyunuz. Maydanozlarımızı ince şeklide kestikten sonra ilave ediniz. Ardına diğer malzemelerimizden olan dereotunu da aynı şekil küçük parçalar haline getirerek içerisine ilave edin. Taze soğanlarımızı çok ince olmak kaydıyla güzelce kesin. Kesme işleminden sonra onu da tencere üzerine ekleyiniz ve güzelce karıştırın. Diğer baharatlarımızı da ekleyerek tuzunu atın ve karıştırmaya devam ediniz. 5 dakika kadar daha bu işlemi yaptıktan sonra ateş üzerinden alınız ve soğuması için bir kenara koyunuz.

Bu işlemlerden sonra yufkayı masa üzerinde açınız ve yumurta ile soda karışımını güzelce yufka üzerine fırça ile yediriniz. Bu işlem böreğin yumuşak olmasını sağlayacaktır. Hazırladığımız harcı yufkanın en köşesinden başlayarak serpiştirin. Rulo olabilecek şekilde serptikten sonra yufkayı rulo şeklinde katlayın. Yufkaları ikiye de bölerek rulonun büyük olmasını önleyebilirsiniz. Diğer yufkaları da aynı bu şekil yaptıktan sonra tepsinin içerisine yağ dökünüz. Döktükten sonra hazırlanan yufkaları tepsi üzerine güzelce yerleştirin. Sonrasında fırınınızın ayarını 180 derece getirerek böreği fırına verin. Fırına vermeden önce yumurtayı yufka üzerinde fırça ile gezdirin ve sonrasında susamları eşit miktarda olacak şekilde börek üzerine serpin. Alt ve üst kızarana kadar bekleyin. Kızardıktan sonra böreği keserek tabaklara koyunuz. Artık kabaklı böreğiniz Oktay usta tarifi ile hazır hale gelmiştir.

Afiyet olsun.
" } ] }