{ "title": "İzmir Böreği", "image": "https://www.borektarifleri.gen.tr/images/izmir-borek.jpg", "date": "19.01.2024 19:34:02", "author": "Soner Bahşi", "article": [ { "article": "İzmir Böreği, İsminden de anlaşıldığı gibi İzmirlilerin vazgeçemediği lezzetlerden biri de İzmir böreğidir. Lezzeti kadar görüntüsü de bir harika olan bu böreği yiyebilmeniz için İzmir'de olmanıza hatta İzmirli olmanıza gerek yok. Aşağıdaki tarifi uygulayarak sizde kahvaltınıza, misafirlerinize sunduğunuz ikramların yanına ya da eşinize güzel bir sunum yapabilirsiniz. Kollarınızı şimdiden sıvamalısınız.

İzmir Böreği Hamuru İçin Malzemeleri
İçi için malzemeler
İzmir Böreği Nasıl Yapılır?

İzmir böreği yapımı için bir kilo un ve yarım litre sütü geniş bir kaba alarak karıştıralım. Ardından tereyağı ve tuzu da ekleyerek iyice yoğuralım. Hamuru elimize alarak avuç içi kadar büyüklüklerde yuvarlayalım. Tüm hamuru bu şekilde yuvarlayarak bitene kadar işlemi devam ettirelim. Bunun sonrasında hamur parçalarımızı dinlenmesi için yaklaşık 20 dakika kadar bekletelim. Çok uzun süre beklememeye özen gösterelim ki hamur kendini bırakmasın. Daha sonra hamuru açma tahtasına alarak ince yufkalar yapalım ve iç malzememizi serpiştirelim. Sonrasında hamuru daha kolay sarabilmek için bir gazetenin iki ucundan yukarı doğru kaldırarak yufkanın sarılmasını sağlayabilirsiniz. Böylece zamandan tasarruf da etmiş olursunuz. Bu ilk yufkayı tepsinin ortasına dolayarak yerleştiriniz. İçten dışa doğru devamında aynı işlemi uygulayacağınız yufkaları aynı şekilde yerleştirerek tepsiyi doldurunuz. Eğer fazla gelirse bir başka tepsiyi de bu yöntemle kullanabilirsiniz. İşlem bittiğinde böreğin üzerine çırptığımız yumurtayı da sürerek, fırına koyunuz ve sabırla pişmesini bekleyiniz. Mümkünse sıcak tüketmelisiniz.
" } ] }