{ "title": "Ispanaklı Yufka Böreği", "image": "https://www.borektarifleri.gen.tr/images/ispanakli-yufka-boregi.jpg", "date": "21.01.2024 16:56:55", "author": "Mehmet Çolak", "article": [ { "article": "Ispanaklı yufka böreği, ıspanak, içerisinde bulundurduğu vitamin ve minerallerle sağlık açısından çok faydalı bir bitkidir. Özellikle içerdiği D vitamini ile vücuda birçok fayda sağlamaktadır. Vücut direncini arttıran, vücuda kuvvet verici özelliği bulunan ıspanak birçok yemek çorba salata çeşitlerinde kullanılıp faydalarından yararlanıldığı gibi, böreklerde de kullanılarak lezzetli bir damak tadı vermektedir. Hem lezzetli hem de pratik olan ıspanaklı yufka tariflerinden bir tanesini sizlerle paylaşmak istiyoruz. Öncelikle ıspanaklı yufka böreği için gerekli olan malzemelerimizi sayalım daha sonra yapım işlemi hakkındaki bilgileri sizlerle paylaşalım.

Ispanaklı yufka böreği yapımı için gerekli malzemeler
Ispanaklı yufka böreği nasıl yapılır?

Ispanaklı yufka böreği için gerekli olan malzemelerimizi hazırladıktan sonra, böreğimizin yapım aşamasına geçtik. Öncelikle içerisinde iç harcımızı hazırlayacağımız geniş tavamızı alıyoruz. İçerisine yarım bardak sıvı yağ koyuyoruz. Böreğimiz için ayarlamış olduğumuz orta boy kuru soğanımızın kabuklarını temizledikten sonra, yemeklik olacak şekilde doğruyoruz ve tavanın içerisine aktarıyoruz. Soğanlar pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Diğer taraftan yarım kilo ıspanağımızı temiz olacak şekilde iyice yıkadıktan sonra fazla küçük olmayacak şekilde doğruyoruz ve pembeleşen soğanların içerisine aktarıyoruz ve üzerine bir çay kaşığı karabiber, kırmızı pul biber ve bir tatlı kaşığı tuzu ilave ederek iyice karıştırıyoruz. Karıştırdığımız iç harcını ıspanak suyunu salıncaya kadar pişmeye bırakıyoruz. Böreğimizin sosu için hazır bulundurduğumuz kâsemizi alıyoruz. İçerisine kalan yarım bardak sıvı yağını, bir su bardağı yoğurdu ve bir tane yumurtayı kırarak koyuyoruz ve iyice çırpıyoruz. Hazır olan sosu bir kenara koyuyoruz. Fırın tepsimizi alıyoruz. İçerisini iyice yağlıyoruz. Veya isteğe bağlı olarak yağlı kâğıt kullanabiliriz. Yağladığımız tepsinin içerisine bir yufkayı, tepsinin kenarlarından taşacak şekilde seriyoruz. Yufkanın üzerine hazırlamış olduğumuz sostan sürüyoruz. Başka bir yufkayı parçalayarak tepsiye diziyoruz ve hazırmış olduğumuz iç harcımızı içerisine döküyoruz ve iyice yayıyoruz. Tekrar bir yufka alıyoruz parçalayarak tepsideki harcın üzerine seriyoruz ve yufkanın üzerine sos sürüyoruz. Son yufkayı da tepsiye serdikten sonra, tepsinin etrafından sarkan yufkaları böreğin üzerine kapatıyoruz ve kalan sos ile yufkanın üzerinde kuru yer kalmayacak şekilde sürüyoruz.

Ispanaklı yufka böreğimiz pişirilmeye hazır hale gelmiştir. İsteğe göre böreğimizi dilimliyoruz ve daha önceden ısıtmış olduğumuz yüz seksen derecedeki fırınımıza atıyoruz. Böreğimizin üzeri iyice kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Pişmiş böreğimizi fırından aldıktan sonra servis edebilirsiniz. Bu lezzetli ve pratik böreği aileniz ve sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz.

Afiyet Olsun.
" } ] }