{ "title": "Ispanaklı Tepsi Böreği", "image": "https://www.borektarifleri.gen.tr/images/ispanakli-tepsi-boregi.jpg", "date": "20.01.2024 13:15:54", "author": "Mehmet Mustafa Kaya", "article": [ { "article": "
Tepsi böreği, en pratik börek çeşitlerindendir. Tüm yufkaların tepsiye üst üste serilmesiyle yapılan böreğin diğer bir kolaylığı ise; istenilen büyüklükte dilimlere ayırabilmektir. Ispanaklı tepsi böreğinin birçok çeşidi bulunmaktadır. Bu tarif diğer sebzeli böreklere göre daha hafiftir. Soğan ve kıymayla kavrulan ıspanaklı böreği ağır bulanlar için bu böreği ideal yapan şey; ıspanakların yağda kavrulmadan, beyaz peynirle harman edilip çiğ bir şekilde böreğin içerisine konulmasıdır.

Ispanaklı tepsi böreği için malzemeler
Ispanaklı tepsi böreği nasıl yapılır?

Ispanaklar temizleninceye kadar yıkanıp, iri iri doğranır. Bir kenarda kurumaya bırakılır. Orta boy bir fırın tepsisi yağlanıp içerisine, bir adet yufka kenarları dışarı sarkacak şekilde serilir. Bir kapta süt, sıvıyağ ve yumurta iyice çırpılır. Hazırlanan karışım yufkanın her yerine eşit yayılacak şekilde sürülür. İkinci yufka da buruşturularak üzerine serilir. Yumurtalı karışım ikinci yufkanın da üzerine serpilir. Üçüncü ve dördüncü yufka da aynı şekilde tepsiye serilir. Dördüncü yufkanın üzerine doğranmış ıspanaklar yerleştirilir. Beyaz peynirde ufalanarak ıspanakların üzerine serpiştirilir. Tuz ve kara biber ilave edilip kalan iki yufka da üzerine serilir. Yumurtalı harç ile en son yufkanın üzeri ıslatılır. Tepsinin kenarlarından sarkan yufka ile böreğin üzeri kapatılıp kalan karışım üzerine dökülür. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri ve altı kızarana kazar pişirilir. Servis aşamasında istenilen şekilde dilimlenir.
" } ] }