{ "title": "Ispanaklı Sodalı Börek", "image": "https://www.borektarifleri.gen.tr/images/ispanakli-sodali-borek.jpg", "date": "19.01.2024 01:05:10", "author": "fikriye öztürk", "article": [ { "article": "Ispanaklı Sodalı Börek, Günümüzde bireyler sağlıklı beslenmeye özen göstermektedir. Hafif yiyecekler ve daha çok sebzeli yitecekler tercih edilmektedir. Özellikle yoğun çalışma şartlarından dolayı kişiler yapımı basit olan yiyecekler tercih etmektedir. Geçmişten günümüze Türk mutfağın da önemli bir yere sahip olan böreklerin birçok çeşidi bulunmaktadır. Birçok kişi tarafından tercih edilen börekler hazır yufka ile yapılacağı gibi evde hazırlanan börek hamuru ile de yapılmaktadır. Hem yapım olarak kolay olması hem de lezzetli ve hafif olması nedeniyle börekler birçok kişi tarafından tercih edilmektedir. Börek çeşitlerinden biri de ıspanaklı sodalı börektir. Bu börek çeşidinin yapımı şu şekildedir;

Ispanaklı Sodalı Börek Malzemeleri
İç harcı için
Ispanaklı Sodalı Börek Üzeri için
Ispanaklı Sodalı Börek Nasıl Yapılır?

Börek yapımına ilk öncelikle içi harcını hazırlayarak başlayın. İç harcı için kullanacağınız ıspanaklı ayıkladıktan sonra temiz suda yıkayın. Bir süre temiz suda bekletin ve suyunu birkaç defa değiştirin. Temizleme işlemi bittikten sonra süzün ve orta büyüklükte doğrayın. Doğranmış ıspanakların üzerine lor peynirini, tuzunu ve sıvı yağını ekleyerek harmanlayın. Diğer taraftan ayrı bir kâsenin içinde sıvı yağ ve sodayı karıştırın. Bu işlemler bittikten sora ilk yufkayı önceden yağlanmış tepsinin altına serin. Yufkaların üzerine 4-5 yemek kaşığı sosu gezdirin bir fırça yardımıyla sosu dağıtabilirsiniz. Sosun üzerine ikinci yufkayı serin ve onun da üzerine sosu dökün. İkinci yufkanın üzerine sosu döktükten sonra iç harcı için hazırladığınız ıspanak harcının yarısını dökün. Daha sonra üzerine üçüncü yufkayı serin ve sosu üzerine dökün. Dördüncü yufkayı üzerine serin ve sosu dökün. Dördüncü yufkanın üzerine sosu döktükten sonra kalan ıspanak harcının hepsini yufkanın üzerine dökün ve her yere eşit gelecek şekilde yayın. Beşinci yufkayı da ekleyerek sosunu dökün. Son yufka eklendikten sonra dilimleyin ve üzerine sodanın hepsini boşaltın. Tepsinin her yerine eşit gelecek şekilde boşaltmaya dikkat edin. Bütün işlemlerinizi tamamladıktan sonra ortalama 45 dakika buzdolabında bekletin. Dinlendikten sonra üzerine yumurta sarısı ve yoğurt karışımı böreğin üzerine dökün. Daha önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkarttıktan sonra sıcak servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }