{ "title": "Ispanaklı Rulo Börek", "image": "https://www.borektarifleri.gen.tr/images/ispanakli-rulo-borek(1).jpg", "date": "22.01.2024 01:11:53", "author": "Murat AYDOĞAN", "article": [ { "article": "Ispanaklı rulo börek, genellikle insanlar tarafından hazır olarak alınarak tüketilen yiyeceklerden biridir. Bunun en büyük nedeni tabi ki birçok tarifte bu böreğin yapılışının zor olmasıdır. Bu nedenle insanlar bu böreği yapmak yerine hazır olarak alıp tüketmektedir. Durum böyle olunca da bu böreğin lezzeti hazır olanınki ile aynı olduğu düşünülüyor. Aslında ıspanaklı rulo börek evde yapıldığında çok daha lezzetli olan ve insanların severek tükettiği yiyeceklerdendir. Üstelik içerisinde kullanılan ıspanağın da insan sağlığına etkisi göz önüne alındığında bu börek her evde mutlaka tüketilmesi gereken yiyecekler arasına girmektedir. Birazdan sizler için vereceğim tarife bakarak bu mükemmel lezzeti sizler de çok kolay bir şekilde evlerinizde yapabilirsiniz. Bu böreğin yapılışına geçmeden önce belirtmek isterim ki hazır yufka kullanırsanız hem zamandan tasarruf edersiniz hem de böreğin yapılışı çok daha kolaylaşır. Ispanaklı rulo börek yapılışına geçmeden önce malzemelerinden biraz bahsedelim.

Ispanaklı Rulo Börek Malzemeleri
Ispanaklı Rulo Börek Nasıl Yapılır?

Öncelikle ıspanakları temiz bir şekilde yıkayarak zerindeki tozdan ve diğer maddelerden arınmasını sağlayalım. Hijyen konusunu her zaman en ilk sıralarda tutmalısınız. Daha sonra kabuklarını soyduğumuz soğanı ince ince ekmek tahtası yardımı ile doğrayalım.

Daha sonra Soğan ve ıspanağı bir kaba koyalım ve üzerine peynirin tümünü rendeleyerek ilave edelim. İyice karıştırdıktan sonra Tuz ve karabiberi isteğinize bağlı olacak kadar ekleyin ardından bol bol karıştırın. Peynir çoğu zaman tuzlu olduğu için aşırı tuz atmayın. Bu işlemi kademe kademe tuz atarak uygulayabilirsiniz.

Ayrı bir kap içerisine sıvı yağı ve bir bardak yoğurdu katalım ve üzerine yumurta akını ilave ederek iyice çırpalım. İyice çırparak oluşturduğumuz bu malzemeler sos haline gelecektir. Zaten bizlerde bu malzemeyi sos olarak kullanacağız. Bu arada tepsinin dibini şimdiden yağlayalım ve uygun bir zamanda fırınımız ısınması için 200 dereceye ayarlayalım.

Bu aşamada ise yufkayı temiz düz bir zemine serelim ve üzerine sosumuzu bolca fırça yardımı ile sürelim. Bu işlemi gerçekleştirdikten sonra yufkamızı soslu kısım içe gelecek şekilde ikiye katlayabiliriz.

Daha sonra düz olan kısmına iç harcımızı koyarak yufkanın sonuna kadar saralım ve sardıktan sonra altı yağlanmış olan tepsiye uzunlamasına yerleştirin. Bu işlemi tüm yufkalar üzerinde uygulayın ve bu börekler üzerine yaptığımız sos üzerine yumurta sarısını ekleyerek bol bol sürün. Bu soslama işleminden sonra artık susamda serpiştirerek fırına atalım. Tam olarak piştikten sonra rulo büyüklüklerini ayarlayarak kesin. Artık ıspanaklı rulo börek hazır

Afiyet Olsun.
" } ] }