{ "title": "Ispanaklı Peynirli Börek", "image": "https://www.borektarifleri.gen.tr/images/ispanakli-peynirli-borek.jpg", "date": "20.01.2024 21:18:52", "author": "Gülşah Bulut", "article": [ { "article": "Ispanaklı Peynirli Börek, Günümüzde börekler arasında olan ve hem sağlıklı hem lezzetli olan ıspanaklı peynirli börek hemen hemen her annenin yaptığı böreklerden olmaktadır. Börek çeşidi o kadar çok vardır ki yetişmek mümkün değildir. Örneğin ıspanaklı börek, peynirli börek, sodalı börek, zeytin yağlı börek, patatesli börek vb. Bir sürü çeşit çeşit börek bulunmaktadır. Fakat bunları katarak ortaya muhteşemler çıkartmak ise biz bayanların elinde olmaktadır. Hem sebzeli olan bu börek çocuklarda vitamin depolayarak sağlıklı beslenmelerini sağlamaktadır. O nedenle annelerin yapması gereken en sağlıklı börek ıspanaklı peynirli börek olmaktadır. Ayrıca bu iki malzemenin birleşmesi ile bir şah eser lezzet ortaya çıkmaktadır.

Ispanaklı peynirli börek malzemeler
Islatmak için
Ispanaklı Peynirli Börek Nasıl Yapılır?

İlk olarak ıspanakları iyice yıkayarak doğranmalıdır. Derin bir tencere içerisinde hafif şekilde tuzlu su kaynatılarak ıspanakları içine atın ve bu şekilde 5 dakika boyunca haşlayın. Daha sonra haşlanan ıspanakları süzerek kenara süzülmeye bırakılır. Soğuduktan sonra peyniri ve yemeklik doğranan ve kavrulan soğanı ekleyerek karıştırın. Son olarak ise tuz ve baharatları ekleyerek harcımızı hazırlamış oluyoruz. Ayrı bir kabın içerisinde sütü, yağı ve yumurtayı çırpın. Fakat yumurtanın birisi üzerine sürülmesi için sarısı ayrılır. Bir tepsinin içerisine yağlı kâğıt sererek yufkaların birini kenarları tepsiden sarkacak şekilde serip sütlü karışımdan sürülür. İlk katına harç koymadan diğer yufkayı ortadan bölerek üzerine koyuyoruz ve sütlü karışımla hazırlanan harçtan koyulur. Yufkalar bitene kadar işlem aynı şekilde uygulanır. Sonda ise kenara sarkıtılan yufka içe doğru katlanır. Son olarak en üstüne yumurta sarısı sürülür ve sıcak fırına koyulur. Üzeri pembeleşen böreği çıkartarak sıcak servis yapılır.
" } ] }