{ "title": "Ispanaklı Kol Böreği Nasıl Yapılır", "image": "https://www.borektarifleri.gen.tr/images/ispanakli-kol-boregi-nasil-yapilir.jpg", "date": "21.01.2024 09:41:35", "author": "ömür patat", "article": [ { "article": "
Ispanaklı kol böreği nasıl yapılır, ilk aşamada çok karışık gibi görünse de yapılması çok basit bir börek tarifidir. Tecrübe açısından bir kere yapmak yeterli olacaktır. Lezzet olarak vazgeçilmez tada sahip olan ıspanaklı kol böreği tarifi şöyledir

Malzemeleri
Ispanaklı kol böreği nasıl yapılır?

Ispanakları bol suyla yıkayınız. İnce ince kıydıktan sonra bir kap içerisinde hazır hale getirin. Tava hazırlanır ve soğanı ince ince tava içine doğranır. Tava içerisine yağ ekleyerek soğanlar pembeleşene kadar tava içerisinde kısık ateş de pişirin. Tava içerisine ince olarak kıyılmış ıspanakları ekleyin. Ispanakların renkleri değişene kadar kısık ateşte pişirin. Ispanakların içerisine hazırda olan baharatları ekleyerek iyice karıştırınız. Karışım yapıldıktan sonra ateş üzerinden alınarak kenara konulur ve soğuması için beklenilir. Bu esnada peynirimiz de bu harç üzerine eklenir. Bir derin kap alınarak içerisine süt, yoğurt, yağ ve yumurtayı ekleyerek iyice çırpın. Masa üzerine yufkaları güzelce açın. Hazırladığımız süt yağ karışımını üzerine dökerek fırça ile güzelce yufka üzerine yedirin. Daha sonra yufkaları orta kısma doğru kapatın ve harcımız olan ıspanağı koyun. Yufkanın kenar tarafında biraz boşluk kalacak şekilde harcı dökün ve rulo şeklinde katlayın. Katlamayı da yaptıktan sonra tepsi içini yağlayın ve böreği yerleştirin. Tüm yufkaları da bu şekilde yaparak tepsi içerisine yerleştirin. Önceden ısınmış olan fırının ayarını 180 derece getirerek pişiriniz. Yufkanın üzeri kızarıncaya kadar pişmesini bekleyin. Daha sonra tabaklara keserek koyarak yemeğe hazırdır.

Afiyet olsun.
" } ] }