{ "title": "Ispanaklı Kıymalı Börek", "image": "https://www.borektarifleri.gen.tr/images/ispanakli-kiymali-borek(1).jpg", "date": "19.01.2024 17:43:48", "author": "ömür patat", "article": [ { "article": "Ispanaklı kıymalı börek en çok sevilen börekler listesinde ilk sırada gelenlerdendir. Vazgeçilmez tada sahip olan ıspanaklı kıymalı börek yapımı biraz karmaşık gibi görünse de bir kere yapıldıktan sonra her defasında yapılacak kolaylıklar içermektedir. Bazı börekler farklı tatlar içerse de ıspanaklı kıymalı börek her yöremizde aynıdır. Yaparken farklılıklar olsa da tadı her zaman aynıdır.

Ispanaklı kıymalı börek malzemeleri
Ispanaklı kıymalı börek nasıl yapılır?

Börek için gerekli olan ıspanağı alarak bol su ile yıkayınız. Yıkama işlemi sona erdikten sonra süzgeç ile ıspanağın suyunu süzünüz. Sonrasında ıspanakları güzelce kesiniz ve tencere içine dökerek ocakta kısık ateşte pişirmeye başlayınız. Ancak tam olarak pişme oranı az olması gerekiyor. Daha sonra tencere içindeki ıspanağı tekrardan çıkararak süzgeç ile süzün ve bir tabak içerisine boşaltınız. Daha sonraki işlemimiz kuru soğanları çok küçük olacak şekilde kesiniz. Doğrama işlemini bitirdikten sonra tencere içine boşaltarak yağ ile karıştırıp pişirmeye başlayınız. Sonrasında diğer malzememiz olan kıymayı da içine dökerek güzelce karıştırın. Bu karışım üzerine diğer malzemelerimiz olan karabiber ve tuzu da ekleyerek 2 dakika kadar pişirmeye devam ediniz. Hazırda bulunan salçamızı da ilave ederek 2 3 dakika kadar daha karıştırma işlemini devam ettiriniz. Bu işlemlerden sonra bu için konulacağı yufkaların içlerini açınız. Yumurta ve sütü birbirine iyice karıştırarak bu yufkaların yüzeyine güzelce yediriniz. Bu sürme işlemini dikkatle yapınız. Bu işlemi de yaptıktan sonra yufkanın ucundan tutarak ikiye katlayın. Katladığımız bölüme biraz önce hazırladığımız ıspanak içini şerit halinde yufka içine ilave ediniz ve rulo şeklinde katlayın. Katlamış olduğumuz bu yufkaları yağlı olan fırın tepsisi içine yuvarlak olacak şekilde iç kısımdan başlayarak yerleştiriniz. Tüm yufkalar bu işlem yapıldıktan sonra tepsi içerisine hepsini bu şekilde ilave ediniz. Daha önce yumurta ve süt ile yaptığımız karışımı tekrardan yufkanın üzerine sürüp hafif susam ile süsledikten sonra fırına sürünüz. Yumurta ve süt karışımı yapıp yufka üzerine sürdüğümüz kısım kızarana kadar pişmesi beklenmeli ve kızardıktan sonra ıspanaklı kıymalı böreğimiz hazır hale gelmiş olacaktır.

Pişme işlemi bittikten sonra ıspanaklı kıymalı böreğimiz güzelce kesilerek servis yapılır.

Afiyet olsun.
" } ] }