{ "title": "Ispanaklı Börek", "image": "https://www.borektarifleri.gen.tr/images/ispanakli-borek(2).jpg", "date": "20.01.2024 04:53:02", "author": "Zelal Güvenç", "article": [ { "article": "Ispanaklı Börek, vücudumuza verdiği enerji, güç ve bağırsakları çalıştırarak bağırsak sorunlarına iyi gelen ıspanak birçok kişinin yemeklerini ve salatalarını süslemektedir. Şimdi de ıspanağı börek yapımında kullanarak lezzeti bir de bu şekilde tadalım.

Ispanaklı Börek İçin Gerekli Olan Malzemeleri
Ispanaklı Börek Nasıl Yapılır?

Ispanakları sudan geçirdikten sonra geniş ve derin bir kap içerisine yarıdan fazlası dolacak şekilde su doldurarak ıspanakları suya bırakarak bir yemek kaşığı tuz ilave ederek ıspanakları bir yarım saat kadar su içerisinde bekletelim. Bu şekilde temiz sandığımız ancak göremediğimiz toz toprakta çıkmış olacaktır. Ispanakları kap içerisinden çıkartıp tekrardan yıkayarak ayrı temiz bir kap içerisine bırakınız. Suyu iyice süzülünce ıspanakları tahta doğrama yardımı ile ince olacak şekilde bir güzel doğrayalım.

Rahat kullanabileceğiniz geniş bir tava veya tencere içerisine bir buçuk çay bardağı sıvı yağ ekleyelim. Doğranmış olan kuru soğanları yağın içerisine ilave ederek kızarıncaya kadar kavurunuz. Doğranmış olan ıspanakları soğanlara ilave ederek sulanan ıspanak suyunu çekene kadar iyice bekleyiniz. Ara ara karıştırarak yanmasını önleyiniz. Yüz gram beyaz peyniri ellerinizle iyice ufalayarak ocaktan aldığınız ıspanak ile karıştırınız. Tadına bakarak eğer tuzsuz ise bir miktar tuz ekleyerek bir tatlı kaşığı kadar karabiberi de ekleyerek iyice karışıncaya kadar karıştırınız.

Geniş bir kap içerisine beş adet yumurtayı kırarak üzerine iki su bardağı yoğurt ilave ederek iyice karışana kadar çırpınız. Bir miktar göz kararı kadar sıvı yağ dilerseniz zeytinyağı ekleyerek tekrardan karıştırınız. Daha sonra alabildiği kadar su ekleyerek karıştırın. Fırın tepsinizi alarak iyice tabanını yağlayarak yufkayı tezgâha seriniz. Hazırladığınız yumurta karışımını yufkanın her bir yerine değecek şekilde sürünüz ve uzun olan kısımlara ıspanakları seriniz. Daha sonra ıspanakları rulo rulo sararak altını yağlamış olduğunuz tepsi içerisine diziniz.

Bütün yufkalara aynı işlemi uygulayınız. Yufkaların hepsi bitince kalan karışımı bütün yufkaların üzerine sürünüz. 200 santigrat derecede bir beş dakika öncesinden ısıtmış olduğunuz fırın içerisine tepsinizi yerleştirerek fırında üzeri iyice kızarıncaya kadar pişiriniz. Pişme işlemi gerçekleştikten sonra isteğinize göre dilimleyip servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }