{ "title": "Ispanaklı Börek Tarifi Oktay Usta", "image": "https://www.borektarifleri.gen.tr/images/ispanakli-borek-tarifi-oktay-usta.jpg", "date": "19.01.2024 10:59:51", "author": "durmuş boğazlı", "article": [ { "article": "Ispanaklı Börek Tarifi Oktay Usta, Ispanaklı Börek, hazır yufkadan da yapılabilen ayrıca evde elde yufka açarak da yapılan, mayalı hamurdan da ıspanaklı börek yapılmaktadır. Hemen hemen her yörede her evde yapılan bir börek çeşitleridir. Herkesin beğenerek sevdiği lezzetli bir börek türüdür. Ispanaklı Börek tek parça halinde yapılırken, tepsiye döşeme olarak ve kol böreği şeklinde de yapılmaktadır.

Malzemeleri
Nasıl Yapılır?

Öncelikle ayıklanmış, yıkanmış ıspanakları çok ufak olmayacak şekilde biraz irice doğrayalım. Geniş bir tencerede yemeklik doğranan soğanı pembeleşene kadar kavuralım üzerine tuz atalım. Ardında doğranmış ıspanakları ilave edelim. Ispanaklar suyunu salana kadar ağır ateşte pişirelim. Ispanaklar pişerken biz diğer tarafta diğer hazırlıkları yapalım. Orta boy bir tepsiye yağlı kâğıdı koyalım. Üzerine de ilk yufkayı tepsiden taşacak şekilde serelim. Derin bir kap içinde ara sosunu yapalım. 2 bardak yoğurda 1 adet yumurta ve 1 bardak sıvı yağ koyup çırpalım. Fırça yardımıyla bu sosu ilk yufkanın üzerine sürelim. Ardında da 2. Yufkayı ilk yufkanın üzerine büzerek serelim. Tekrar yoğurtlu karışımdan sürelim. 2. Yufkanın üzerine 3. Yufkayı da aynı şekilde yayalım. Diğer tarafta pişen ıspanağı soğumaya alalım. İçine lor peynirini, sütünü, yumurtayı ve baharatları ilave edip karıştıralım. 3. Yufkanın üzerine soğuyan ıspanak karışımını her tarafına gelecek şekilde ekleyelim. İç harcın üzerine de 4. Yufkayı büzüştürerek yayalım. Tekrar yoğurt sosundan sürelim ve 5. Yufkayı da yayalım. Tekrar yoğurt sosundan sürelim ve son olarak böreğin yanlarından sarkan yufkayı böreğin üzerine kapatalım. Geriye kalan yoğurt sosunu da böreğin her tarafına değecek şekilde sürelim. Önceden ısıtılmış 180 derece ayarlı fırında üzeri kızarana dek pişirelim.

Afiyet Olsun.
" } ] }