{ "title": "Ispanaklı Börek Oktay Usta", "image": "https://www.borektarifleri.gen.tr/images/ispanakli-bore-k-oktay-usta.jpg", "date": "19.01.2024 13:41:00", "author": "Gülşah Bulut", "article": [ { "article": "Ispanaklı Börek Oktay Usta, Börekler günümüzde çok çeşitli olmaktadır. Bu şekilde çeşitlere kavuşmakta oldukça imkânsız olmaktadır. Fakat bayanlar için en güzel börek en pratik olan börektir. Fakat her bayanın vazgeçilmezi olan hazır yufkadan yapılan börekler olmaktadır. Ispanaklı börek kişinin bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklardan korunmasını sağlamaktadır. Ispanaklı börek kişiye bol miktarda vitamin vererek güçlenmesini sağlamaktadır. Boş şekilde ıspanak tüketilmediği için börekler yapılarak kolay şekilde ve lezzetli bir şekilde tüketilebilir. Ayrıca bu börek hiçbir şekilde kolesterol hastalarına zarar vermemektedir. Annelere tek olarak pratik olan börek tavsiyem ıspanaklı börek olmaktadır. Birçok ıspanaklı börek tarifi bulunmaktadır fakat Oktay usta tarifleri bir başka lezzetli olmaktadır.

Ispanaklı börek Oktay usta malzemeler
Nasıl Yapılır?

İlk olarak ıspanakları iyice ve temiz bir şekilde yıkayalım. İsterseniz derin bir tencerenin içerisine su doldurarak bekletebilirsiniz. Daha sonra ıspanakları ayrı bir kaba alalım. Bir daha sudan geçirelim. Suyunu süzülmeye bırakalım ve süzüldükten sonra ince bir şekilde doğrayalım. Bir tava içine zeytinyağını koyalım. Soğanı ince ince yemeklik doğrayarak kavuralım. Ispanakları da buraya ekleyelim ve bıraktığı suyu geri çekene kadar kavuralım. Ocaktan aldıktan sonra peyniri mini mini doğrayalım ve ıspanaklı karışıma ekleyelim. Bir miktar karabiber ekleyelim daha sonra tuz miktarına dikkat edelim peynir de tuzlu olabilir. Ayrı bir kabın içine ise yumurtaları kıralım ve iyice çırpalım. Yoğurdu da ekledikten sonra tekrar karıştıralım. Zeytinyağı ekleyerek biraz karıştıralım ve gerektiği kadar su ekleyin daha sonra hazırladığımız karışım koyu bir kıvama gelmelidir. Bir fırın tepsisini yağlayın. Daha sonra yufkayı tezgâha serelim. Hazırlanan sıvı karışımı yufkanın tamamına sürelim. Daha sonra size bakan kenarına uzunlamasına ıspanaklı karışımdan koyun. Rulo şeklinde sararak tepsiye isteğe bağlı dizilerek şekil verilir. Geriye kalan bütün yufkalara aynısını uygulayarak tepsiye dizelim. Daha sonra eğer sos arttıysa bütün ruloların üzerine gezdirilir. Sıcak ısıtılmış fırına koyularak pişmesi beklenir. Üzeri kızaran börek fırından çıkarılarak sıcak servis yapılır.
" } ] }