{ "title": "Ispanaklı Börek Hamuru", "image": "https://www.borektarifleri.gen.tr/images/ispanakli-borek-hamuru.jpg", "date": "19.01.2024 09:03:00", "author": "gülsüm polat", "article": [ { "article": "Ispanaklı börek hamuru, peynirliye göre pek tercih edilmese de harika bir börektir. Özellikle de klasik hamurun dışına çıkıp birkaç malzeme ekleyerek lezzetini arttırıp çıtır çıtır olursa tadından yenmez. Tabi bunu hazır yufkadan değil de kendi elcağızımızla açarsak yemede yanında yat. Tarifimizi notlarınızın arasına sıkıştırmayı unutmayın.

Ispanaklı börek hamuru malzeme
Ispanaklı börek hamuru nasıl yapılır?

Geniş bir kabın içine yukarıda saydığımız malzemeleri sırayla koyuyoruz. Süt, yumurta, yoğurt, zeytinyağı, sirke, k, tozu hepsini ekleyip ele yapışmayacak ama yumuşak bir hamur yoğuruyoruz. Hamuru altı bezeye ayırıyoruz. Her bir bezeyi açabildiğimiz kadar açıyoruz. Üzerine 4-5 yemek kaşığı zeytinyağını sürüyoruz. Evet şimdi can alıcı ayrıntıyı söylüyorum 1 yemek kaşığı kadar un serpiyoruz. Bu böreğimizin gevrekliğini dahada arttırıyor. Sonra hangisini tercih ettiysek harcımızı yufkamıza serpiyoruz. Kenar kısımları içe katlayıp rulo yapıp yağlanmış tepsiye diziyoruz. Üzerine 1yumurta 2 yemek kaşığı yağı çırpıp sürüyoruz. 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz afiyet olsun.
" } ] }