{ "title": "Islak Börek", "image": "https://www.borektarifleri.gen.tr/images/islak-borek.jpg", "date": "21.01.2024 11:30:46", "author": "Mehmet Mustafa Kaya", "article": [ { "article": "
Islak börek, tarifi pek yaygın olmasa da eskilerin yemek kültüründen gelen pratik ve lezzetli bir börek çeşididir. Banyolu börek olarak da adlandırılan böreğin iç harcını dilediğiniz malzemelerden yapabilirsiniz. Daha fazla börek elde etmek için yufka sayısına göre su ve zeytinyağının oranını çoğaltabilirsiniz.

Islak börek için gerekli malzemeler: (12 adet)
Islak börek nasıl yapılır?

Yağsız bir tavada kıyma kendi yağıyla biraz kavrulur. Soğanlar küp-küp doğranıp kıymayla karıştırılır. Tuz ve karabiber eklenip pişirilir. Derin bir kâse içinde su ve zeytinyağı karıştırılır. Bir tane yufka sert bir yer üzerine serilir. Yufkanın yarısına yağlı sudan sürülüp, diğer yarısı üzerine katlanır. Kapatılan yufkanın üzerine de yağlı su sürülür. Üçgen şeklinde olmak kaydıyla 6 eşit parçaya ayrılır. Üçgen parçaların geniş kenarlarına kıymalı harç konulup sigara böreği şeklinde sarılır. Diğer yufka da aynı şekilde hazırlanır. Böylece 12 adet börek elde edilmiş olur. Bu börekler kâsede kalan yağlı suya batırılır. 2-3 saniye bekletip süzülür. Süzülen börekler yağlanmış fırın tepsisine dizilir. Böreklerin üzerine bir kez daha kalan yağlı su sürülür. Tercihe göre susam veya çörekotu dökülür. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
" } ] }