{ "title": "Hazır Yufkadan Su Böreği", "image": "https://www.borektarifleri.gen.tr/images/hazir-yufkadan-su-boregi.jpg", "date": "19.01.2024 17:44:17", "author": "Murat AYDOĞAN", "article": [ { "article": "Hazır yufkadan su böreği, evde açılan yufkaya göre ok daha pratik ve çok daha kısa bir sürede bu lezzeti ortaya çıkarmanıza yardımcı olacaktır. Öyle ki evde yufka açmaya kalkarsanız çok daha zor ve çok daha fazla zaman harcamanız gerekecektir. Fakat şunu da belirtmek isterim ki hazır yufkadan yapacağınız su böreği, evde açacağınız yufkadan yaptığınız su böreğinden daha lezzetli olmayacaktır. Hazır yufkadan yapılan su böreği çok pratik bir şekilde gerçekleşecektir. Öyle ki yaklaşık olarak 1 saat kadar zaman tasarrufu yapacaksınız. Bunun için tarihine dikkat ederek birçok markette bulabileceğiniz hazır yufka ile su böreğini kolay bir şekilde yapabilirsiniz. Bunun için tabi ki bazı malzemeleri kullanmanız gerekecektir. Öyle ki bu malzemeleri hazır ettikten sonra artık bu son derece kolay olan hazır yufkadan su böreğini hızlı bir şekilde yapacaksınız.

Hazır Yufkadan Su Böreği Malzemeleri
Hazır Yufkadan Su Böreği Nasıl Yapılır?

Oldukça kısa bir sürede yapabileceğiniz hazır yufkadan su böreği, çok fazla zamanınızı almadan hızlı bir şekilde misafirlerinize çayın yanında ikram edebileceğiniz çıtır bir lezzet olacaktır. Su böreği yapılışında kullanılan malzemelerin kalitesine ve son kullanma tarihine çok dikkat etmeniz önerilmektedir. Hazır yufkadan su böreğinin yapılışında öncelikle böreğin içerisinde kullanılacak harcın yapılışı için ayrı bir kap içerisine peyniri ezilmiş bir şekilde koyun ve ardından üzerine kaşar peynirini rendeleyerek maydanozları ince ince doğrayarak bolca karıştırınız. Maydanozun her bölgeye eşit olarak dağılmasına özen gösterin.

Daha sonra öncelikle fırın tepsisinin dibine iyice yağ sürelim. Bu işlemi iyi yapmaya özen göstermeliyiz. Aksi halde hazır yufkadan su böreği tepsi dibine yapışabilir. Daha sonra yufkalardan birini tepsiden sarkacak şekilde komple tepsiye serelim. Serdikten sonra tam olarak ortalamasına dikkat edelim.

Bu işlemi de tamamladıktan sonra ayrı bir kap içerisinde yumurtayı ve sütü karıştırarak küçük bir sos yapalım ve ardından kalan dört adet yufkayı büyük parçalar haline getirerek bu sos içerisine bulandırıyoruz. Daha sonra kalan sosun yarısını ve hazırladığımız parçaları tepsinin içerisindeki yufkanın üzerine dökerek her yerine bir fırça yardımı ile sürelim.

Daha önceden hazırlamış olduğumuz içe harcı da tepsinin ortasına dökerek her bölgeye eşit şekilde pay ediyoruz. Artık işlemlerimizin sonlarına gelmiş bulunmaktayız. Bu işlemden sonra tepsinin kenarlarından sarkan hazır yufkaları keserek tepsinin üzerine serelim. Bu işlemi yapmadan önce fırını 200 dereceye ayarlayalım ve ısınmasını sağlayalım. Fırın ısındıktan sonra artık tepsimizi fırına atalım ve üzeri iyice kızarana kadar pişirelim. Bu işlem sonrasında uygun şekillerde dilimleyerek afiyetle yiyebilirsiniz.
" } ] }