{ "title": "Hazır Yufkadan Peynirli Börek", "image": "https://www.borektarifleri.gen.tr/images/hazir-yufkadan-peynirli-borek.jpg", "date": "19.01.2024 05:26:35", "author": "Mehmet Çolak", "article": [ { "article": "
Hazır yufkadan peynirli börek, hazır yufka ile yapılan peynirli börek çok pratik ve lezzetli bir börek çeşididir. Önceden yapılıp buzdolabında saklanabilir. Acil durumlarda pratik olarak çıkarılıp pişirilir. Buzdolabında saklanılan börek pişirilmeden birkaç saat önce dolaptan çıkarılır ise daha kolay pişer ve daha lezzetli olur. Damak tadına göre istenilen her peynir börekte rahatlıkla kullanılabilir. Peynir çok faydalı bir süt ürünü olduğu için mutlaka tüketilmesi gerekmektedir. Fakat bazı insanlar peyniri tüketmekten hoşlanmazlar. Böyle kişiler için peynir tüketmenin en lezzetli yolu böreklerde kullanmak olabilir. Peki, peynirli börek nasıl yapılır ve malzeme olarak neler kullanılır. Öncelikle börek için gerekli olan malzemeleri sayarak, daha sonra yapılış şeklini anlatarak hazır yufkadan yapılan peynirli böreğin tarifini sizlerle paylaşalım.

Hazır yufkadan peynirli börek için gerekli olan malzemeler
Hazır yufkadan peynirli börek nasıl yapılır?

Peynirli böreğimiz için gerekli olan malzemeleri hazırladık ve yapım aşamasına geçiyoruz. Öncelikle börek için hazırladığımız peyniri küçük küçük doğruyoruz veya ufalıyoruz. Bir demek maydanozumuzu ayıklayıp iyice yıkıyoruz ve küçük olmayacak şekilde doğruyoruz. Doğradığımız maydanozu peynirin üzerine aktarıyoruz ve harmanlıyoruz. Hazır olan iç malzemesini bir kenara koyuyoruz. Orta boy kâsemizi alıyoruz. İçerisine iki yemek kaşığı tereyağını bir su bardağı sıvı yağı, bir su bardağı sütü ve bir yumurtayı aktarıyoruz ve çırpıyoruz. Çırpma işlemini tamamladıktan sonra sosumuzu bir kenara bırakıyoruz. Fırın tepsimizi alıyoruz içerisine yağlı kâğıdı koyuyoruz. Bir yufkayı tepsinin içerisine seriyoruz. Yufkanın tepsinin etrafından sarkması gerekiyor. Hazırlamış olduğumuz sosu fırça ile yufkaya sürüyoruz. Bir yufka daha alıyoruz, parçalayarak tepsiye diziyoruz. Üzerine peynir harcımızdan biraz aktarıyoruz ve seriyoruz. Üzerine bir yufka seriyoruz ve sostan bir miktar yufkaya sürüyoruz. Bir yufka daha seriyoruz üzerine biraz peynir harcını aktarıyoruz ve seriyoruz. Bir yufkayı harcın üzerine seriyoruz ve sos sürüyoruz. Bir yufka daha seriyoruz. Üzerine kalan peynir harcını aktarıyoruz ve son yufkayı üzerine sererek harcımızı kapatıyoruz. Tepsinin etrafından sarkan yufkayı böreğin üzerine kapatıyoruz ve kalan sosu yufkanın üzerine sürüyoruz. Özetlemek gerekirse böreğimizin bir katına harç bir katına sos koyuyoruz. Hazır olan böreğimizi isteğe göre dilimliyoruz. Son sosu yufkaya sürerken yufkanın tamamen ıslanmasına dikkat ediyoruz.

Pişirilmeye hazır olan peynirli böreğimizin daha lezzetli olabilmesi için yaklaşık iki saat kadar dinlendiriyoruz. İki saat kadar dinlendirdiğimiz peynirli böreğimizi yüz yetmiş derecede ısıtılmış fırının içerisine koyuyoruz ve iyice kızarana kadar pişiriyoruz. Pişmiş olan böreğimiz artık servise hazırdır. Aileniz ve misafirlerinize ikram edebilirsiniz.

Afiyet Olsun.
" } ] }