{ "title": "Hazır Yufkadan Patatesli Börek", "image": "https://www.borektarifleri.gen.tr/images/hazir-yufkadan-patates-boregi(1).jpg", "date": "21.01.2024 06:34:27", "author": "Yonca korkmaz", "article": [ { "article": "Hazır yufkadan patatesli börek, hazır yufkadan birçok patatesli börek yapılabilir bunların hepsinin lezzeti aynı olmasına rağmen görüntüler birbirinden farklı ve şekillidir. Amaç görsel olarak daha şık göstermektir.

Patatesli tepsi böreği yapımı için gerekli malzemeler
Patatesli tepsi böreği nasıl yapılır?

Böreğin yapımı için öncelikle iç harcını hazırlamak gerekir. İç harcı için öncelikle patatesler derin bir tencereye alınır ve üzerine kaynar su ilave edilip ocağa alınır ve altı açılır patatesler haşlanıncaya kadar pişirilir haşlanınca kabukları soyulur ve rendelenip bir kenara alınır. İki adet kuru soğan küçük küçük doğranır ve bir tavaya alınır üzerine yarım çay bardağı sıvı yağ eklenir ve ocağa konulup altı açılır ve kavurmaya başlanır soğanlar kavrulunca salça eklenir ve birkaç dakika sonra da rendelenmiş patatesler eklenir tuz ve pul biber de eklenip iyice karıştırılır ve harç hazır. Sosunu hazırlamak için derin bir kâseye yoğurt yumurta ve sıvı yağ alınıp çırpılır ve ilk yufka yağlanmış fırın tepsisine dizilir ve üzerine sos sürülür diğer iki yufkada serilip sos sürüldükten sonra patatesli harç her tarafına dağıtılır ve kalan yufkalar tek tek soslanarak üst üste serilir ve kalan sos da üzerine dökülüp dilimlenir üzerine çörek otu serpilir ve fırına verilir üzeri kızarıncaya kadar pişirilir ve ardından servis edilir.

Patatesli sigara böreği yapımı için gerekli malzemeler
Patatesli sigara böreği nasıl yapılır?

Sigara böreği için iç harcını hazırlamakla başlıyoruz. İç harcı için patatesler tencereye alınır üzerine kaynar su eklenir ve patates haşlanır haşlanan patates soyulur ve rendelenip bir kenara alınır. 2 adet kuru soğan küçük küçük doğranır ve üzerine yarım çay bardağı kadar sıvı yağ eklenir ve soğan kavrulur üzerine bir tatlı kaşığı salça eklenir ve kavrulur. Üzerine rendelenmiş patates tuz ve pul biber eklenir karıştırılır. İç harç hazır olunca yufkalar önce dörde bölünür sonra tekrar bölünüp üçgen parçalar hazırlanır ve patatesli harç hazırlanıp içlerine konur ve kenarları kıvrılarak sarılır ve tüm yufkalar sarılınca iki su bardağı kadar sıvı yağ tencereye alınır ve ocağa alınıp altı açılır. Yağ kızarınca börekler konur ve kızarıncaya kadar pişirilir. Kâğıt havlu serilmiş bir tabağa alınır ve fazla yağı çekmesi sağlanır ve ardından servis edilir.
" } ] }