{ "title": "Hazır Yufkadan Kol Böreği", "image": "https://www.borektarifleri.gen.tr/images/hazir-yufkadan-kol-boregi.jpg", "date": "20.01.2024 10:11:09", "author": "Zelal Güvenç", "article": [ { "article": "Hazır Yufkadan Kol Böreği, börekler mutfaklarımızın en vazgeçilmez yiyeceklerinden biri. Sürekli börek açmak çoğu zaman bayanları çok yoruyor olsa da börek açmaktan bıkmıyor hanımlarımız. Şimdi o yorgunluğu yaşamadan ve ani gelen misafirlerinize pratik, hazır yufkadan çok kolay ve çok kısa sürede hazırlayabileceğiniz kol böreği tarifini vereceğim.

Hazır Yufkadan Kol Böreği İçin Gerekli Malzemeleri
Hazır Yufkadan Kol Böreği Nasıl Yapılır?

Geniş ve derin bir kap içerisine iki su bardağı süt ile iki adet yumurtayı koyarak iyice köpürünceye kadar çırpmaya devam edin. İyice çırptıktan sonra bir çay bardağı sıvı yağı ekleyerek tekrardan çırpmaya devam edin. Temiz, geniş ve derin olan başka bir kap içerisine de altı yüz gram olan beyaz peyniri koyarak ellerinizle iyice bir ezin. Daha sonra yarım deste maydanozu iyice yıkayarak çok ufak parçalar halinde olacak şekilde doğrayınız ve daha sonra maydanozu da peynirin üzerine ekleyerek iyice bir karıştırın. Temiz olan tezgâh üzerine bir adet yufkayı açarak serelim ve üzerine süt, yumurta ve sıvı yağ karışımından her tarafına değecek şekilde sürelim. İkinci yufkayı alarak, serdiğiniz ilk yufka üzerine sererek sütlü karışımı bu yufka üzerine de uygulayalım.

Sermiş olduğunuz yufkanın üzerine her bir yerine gelecek şekilde peynirli maydanoz karışımını serpiniz. Yufkaları içe doğru olacak şekilde sarmaya başlayın ve katlayın. Yufkaları ikiye bölerek üzerlerine küçük bir tabak içerisine bırakmış olduğunuz yumurta sarılarını sürün. Aynı işlemleri diğer kalan dört yufka için de uygulayın ve son olarak hepsini yağlamış olduğunuz tepsi içerisine diziniz. Üzerine isteğe göre susam veya çörek otu da serpebilirsiniz. Beş dakika önceden açmış ve ısıtmış olduğunuz fırın içerisine koyarak 180 santigrat derecede üzerleri iyice kızarıncaya dek pişiririz.

Afiyet olsun.
" } ] }