{ "title": "Hazır Yufkadan Ispanaklı Kol Böreği", "image": "https://www.borektarifleri.gen.tr/images/hazir-yufkadan-ispanakli-kol-boregi.jpg", "date": "19.01.2024 08:31:02", "author": "Gülşah Bulut", "article": [ { "article": "Hazır Yufkadan Ispanaklı Kol Böreği, Börekler günümüzde hem yemek yanlarında hem de çay yanlarında doyurucu amaçlı yapılmakta olup sofralara renk katmaktadır. Ayrıca günümüzde annelerin yapmış olduğu bütün günlerinde börekler bulunmaktadır. Çünkü hazır yufkadan yapılan bütün börekler hem pratik olup hem de zaman kazandırmaktadır. Diğer börekler için hamur hazırlanır iken hazır yufka börekleri için böyle bir şeye gerek kalmamaktadır. Özellikle çocuklar okula giderken fastfood yiyeceklerinden uzak tutmak için beslenmesini evde kendi yaptığınız börekler ile hazırlayarak hem sağlığını kontrol altına almış olursunuz hem de dışarıda satılan kötü yiyeceklerden uzaklaştırmış olursunuz. Hazır yufkadan ıspanaklı kol böreği kişinin bağışıklık sistemini de oldukça korumaktadır.

Hazır yufkadan ıspanaklı kol böreği malzemeler
İç malzemeleri
Hazırlanışı: İlk olarak börek yapımına ıspanakları temizce yıkayarak yemeklik olacak şekilde doğrayalım. Derin bir tencere içerisine doğradığınız ıspanakları koyarak kendi suyu içinde haşlayın. Daha sonra haşlanan ıspanağın suyu kalır ise suyunu süzün. Bir de soğanlar rendelenir ve suyu iyice süzülür. Bir tencerenin içerisine sıvı yağı koyarak soğanları kavurmaya bırakalım. İçerisine kırmızı pul biberi, salçayı ilave ederek karıştıralım. Ispanakları, tuzu ilave ederek iyice harmanlayıp, 5 dakika sonra ocaktan alalım. İçi için derin bir kaba yoğurdu, suyu ve sıvı yağı koyalım iyice karıştıralım. Yufkalar ikiye bölünerek yufkaların üzerine hazırladığımız sostan sürelim daha sonra ıspanaklı harçtan koyalım ve rulo şeklinde sarılır. Bu şekilde bütün yufkalar hazırlanır ve sıra şeklinde tepsiye dizilir. Daha sonra dizilen böreklerin üzerine kalan sosu sürerek fırına koyalım üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. Daha sonra çıkarılarak sabah kahvaltıda akşam çayında sıcak servis olarak ikram edilebilir. Oldukça pratik olan bu börek hemen hemen herkesin damak tadına uygun olduğundan korkulmadan misafire ikram edilebilmektedir. Fakat sizlere tavsiyem kol böreğini tepsiye yerleştirmeden önce tepsinin üstüne yağlı kâğıt serin ve daha sonra börekleri dizerek fırına atın. Bu şekilde böreklerinizi tabaklara servis yaparken parçalanmadan kolayca çıkarabilirsiniz.
" } ] }