{ "title": "Hazır Yufkadan Börek", "image": "https://www.borektarifleri.gen.tr/images/hazir-yufkadan-borek.jpg", "date": "21.01.2024 11:32:32", "author": "Yeter Aydoğan", "article": [ { "article": "Hazır Yufkadan Börek, Börek yapan insanların en çok zorlandığı kısım yufka açma bölümüdür. Bu işi birçok insan tam anlamıyla beceremez. Bunun için hazır yufkalardan yardım alarak hazır yufkadan börek yapabilirsiniz. Hazır yufkadan börek yapma oldukça kolaydır. Hazır yufkanız varsa size düşen sadece börek içerisinde kullanılan iç harcı hazırlayarak yufkalar üzerinde kullanmak olacaktır. Bunun yanında eğer bu yufkaları evde açacak olsanız birçok uğraş vererek birçokta zaman kaybedeceksiniz. Bu nedenle hazır yufkadan börek yapmak çok daha mantıklı olacaktır. Çok daha kolay ve pratik olan hazır yufkadan börek, birçok insanın börek yapmasına neden olmaktadır. Bu sayede çok daha kolay bir şekilde börek yapabilirsiniz. Hazır yufkadan, yufka ile yapılabilecek tüm börekleri kolay bir şekilde yapabilirsiniz. Bunun için öncelikle yapacağınız böreği seçmeniz gerekecektir. Ben tarifimde hazır yufka kullanarak peynirli muska böreğini işleyeceğim. Sizde isterseniz bu böreği yapabilirsiniz.

Hazır Yufkadan Börek Malzemeleri
Hazır Yufkadan Börek Nasıl Yapılır?

Öncelikle yufkaları üst üste yerleştirelim ve yaklaşım beş santim genişliğinde olacak şekilde keselim. Daha sonra kestiğimiz bu şeritleri tam olarak ortadan ikiye bölelim. Bu şekilde tek şeritten iki parça elde etmiş olacağız. Bu şekilde isteğimiz ve gerekli şekli oluşturmuş olacağız.

Daha sonra ayrı bir kap içerisinde elimizde olan peyniri iyice ezelim ve maydanozları ince ince ekmek tahtası yardımı ile doğrayarak peynir ile iyice karıştıralım. Bu karıştırma işlemini yapabildiğiniz kadar iyi yapmalısınız.

Diğer bir işlemimiz ise kestiğimiz şeritler üzerine ayrı bir kap içerisinde hazırladığımız peynirden ve maydanozdan oluşan harçtan koyarak üçgen bir şekilde katlayalım. Bu işlemi tüm şerit boyunca yapalım. Bu işlemi yaparken bir ara tepsinin dibini iyice yağ sürerek kapatalım. Böylece hazır yufkadan börek tepsiye yapışmamış olacaktır.

Burada içerisinde yumurta akını elde ederek üçgen şeklinde harç ekleyerek katladığımız börekleri bu yumurta akı ile iyice buluşturarak diğer işlemimize geçebiliriz.

Tüm şeritlere bu işlemi uygulayalım ve şeritleri tepsi üzerine gelişi güzel dizelim. Biraz kabaracağı için çok fazla sıkıştırmamaya özen gösterirseniz sizler için çok daha iyi olacaktır. Bu dizme işlemi sırasında fırınımızı ısınması için 200 dereceye ayarlayarak önceden ısıtalım ve dizme işlemi sona erdikten sonra börek tepsisini fırına sürelim. Üzeri tam olarak kızardıktan sonra artık uygun şekilde servis edilebilir.
" } ] }