{ "title": "Hazır Yufka Böreği", "image": "https://www.borektarifleri.gen.tr/images/hazir-yufka-boregi.jpg", "date": "21.01.2024 16:36:58", "author": "ayşe can yağmur", "article": [ { "article": "
Hazır yufka böreği, yapılışı oldukça pratik ve kolay bir tariftir. Ancak böylesine kolay olmasına rağmen lezzeti gayet yerindedir. Sabah kahvaltılarda, ara öğünlerde, ara sıcak olarak, şipşak gelen misafirler için kullanılabilir.

Hazır Yufka Böreği Nasıl Yapılır?

Hazır yufka böreği için iç nasıl yapılır?

3 farklı iç çeşidi bulunmaktadır. Peynirli, patatesli ve kıymalı.

Peynirli harç için; peynirler ve bir tutam kıyılmış maydanoz karıştırılır.

Patatesli harç için; başka bir kapta önceden haşlanmış patatesler ezilir ve bir miktar yağ, karabiber, pul biber ve tuz eklenir. İsteğe göre soğan da eklenebilir. İç harca koyulacak soğanlar kavrularak ya da kavrulmadan çiğ olarak da patatesle karıştırılabilir. Çiğ olarak koyulsa bile, fırın sıcaklığında zaten ölecektir.

Kıymalı harç için; kıymalar bir tencereye alınarak pişirilir, içine soğan salça ve yağ eklenir, üstüne, tuz, karabiber, pul biber, isteğe göre maydanoz koyulabilir. Suyunu çekene kadar, pişirme işlemine devam edilir.

Yufkaların nasıl yapılır?

Öncelikle bir kâse içine süt, yağ ve biraz su koyulur. Ardından hazır yufkalar mutfak tezgâhının üstüne açılır ve üstüne bu karışım sürülür. İyice her yerine yedirilmesi için katlanarak bir kenara alınır ve diğer yufkalara da aynı işlem uygulanır.

Bütün yufklaar ortadan ikiye bölünerek içine öncelikle peynirli harç koyulur. Yuvarlanarak rulo şeklinde sarılır ve düz bir fırın tepsisinin içine uzunlamasına yatırılır. Peynirli harç bittikten sonra aynı işlem sırayla kıymalı ve patatesli harçlar içinde uygulanır. Sıra sıra dizilen yufkaların üzerine yumurta sarısı ve çörek otu serpilir. 180 derecedeki fırına atılır. Çıkarıldıktan sonra üzeri bir bez ile örtülerek kuruması önlenir.

Hazır yufka böreği yapımı tamamlanmıştır, afiyet olsun.
" } ] }