{ "title": "Haşhaşlı Börek Oktay Usta", "image": "https://www.borektarifleri.gen.tr/images/hashasli-borek-oktay-usta.jpg", "date": "19.01.2024 20:25:54", "author": "Emrah Bulut", "article": [ { "article": "Haşhaş vücudun korunmasında oldukça etkili olan bir besin kaynağıdır. Haşhaşın olumlu etkilerinden dolayı ve tadının lezzetli olmasından dolayı birçok tarifte kullanımı sağlanmaktadır. Haşhaşla yapılan birçok tarif oldukça lezzetli tatlar oluşturmakta ve yapılan börekler zevkle tüketilmektedir. Haşhaşlı börek çayın yanında, ara öğün olarak atıştırma da bayanların yapmış olduğu özel günlerde ve daha birçok şekilde lezzetle tüketilmektedir. Oktay Ustanın yapmış olduğu börekler daha lezzetli olmaktadır. Bu makalemizde sizlere Oktay ustadan haşhaşlı börek Oktay usta tarifinin yapılışını açıklayacağım. Hadi gelin birlikte bu tarife göz atalım. Kolay gelsin.

Haşhaşlı Börek Malzemeleri
Haşhaşlı Börek Üzeri için
Haşhaşlı Börek Yapılışı: 

1 paket kuru mayayı hamur yoğurma kabına alarak üzerine ılık süt ekleyelim ve ezilmesini sağlayalım. Eritilen mayanın üzerine tuz ve toz şekeri ilave ederek şekerin ve tuzun erimesi için iyice karıştıralım. Daha sonra karışımın üzerine yavaş yavaş un ilave ederek hamurun yumuşak bir kıvam alması için iyice yoğuralım. Hamur kulak memesi kıvamına geldiğinde yoğrulan hamurun üzerini örterek yarım saat kadar mayalanmasını bekleyelim. Hamur mayalanana kadar bizde haşhaşı bir kaba alıp üzerine yağ ilave edip iyice karıştıralım. Mayalanan hamuru iki bezeye ayıralım ve hamuru açacağınız tezgâhı iyice bol yağla yağlayarak hamur bezesini yağlı tezgâha alalım ve elimizle önce hamuru bastırarak sonra hamuru her tarafından çekiştirerek büyümesini sağlayalım. İyice açılan hamurun üzerine yağlı haşhaş karışımından bolca sürelim ve hamuru yine çekiştirerek rulo haline getirelim. Rulo yapma işleminiz bitince hamuru iki ucundan tutun ve ters burgu yapalım. Yani ucun birini sağ tarafa diğer ucunu sol tarafa doğru kıvıralım. Ardından tepsinizin boyutuna göre hazırlanan börek hamurunu uzun uzun olacak şekilde keselim ve tepsiye yerleştirelim. Diğer bezeye de ayni işlemi uygulayalım. Hazırlanan böreği tepside mayalanması için bekletelim. 10 dakika kadar hamurun mayalanması beklendikten sonra hazırlanan böreklerin üzerine çırpılmış yumurta sürerek önceden 170 derecede ısıtmış olduğumuz fırına tepsiyi sürelim. Böreğin yüzeyi kızarana kadar pişirelim. Pişen börekleri soğuması için bekletelim ve sonra servise sunalım.

Afiyet olsun.
" } ] }