{ "title": "Güzel Börek Yapmanın Püf Noktaları", "image": "https://www.borektarifleri.gen.tr/images/guzel-borek-yapmanin-puf-noktalari-9363.jpg", "date": "20.01.2024 02:03:25", "author": "ömür patat", "article": [ { "article": "
Güzel börek yapımının püf noktaları börek yapanlar için çok önemli bir yere sahiptir. Güzel börek yapmayı da herkes isteyeceği için bu durum gayet normaldir. Börek yapımında püf noktalar olsa da tecrübe biraz daha ağır basmaktadır. Zaman içinde tecrübe ile yeni tatlar deneyerek lezzetli böreğin püf noktalarını rahatlıkla öğrenebilirsiniz.

Güzel börek yapmanın püf noktaları devlet sırrı gibidir. Böyle olmasa da bazı bayanlar bu işi abartarak böyle görmektedirler. Bu durumları da herhangi bir tanıdığımızdan bir yemeğin veya başka bir şeyin tarifini istediğimizde alırız ancak o kıvamı ve tadı yakalayamayız. Bunun sebebi ise börek tarifini verirken veren kişi püf noktasını bize söylemez ve ortaya böyle tatsız tuzsuz bir sonuç ortaya çıkmaktadır. Börek tarifleri 2'ye ayrılmaktadır. Bunlar hazır ve elde yapılan börek tarifleri olmak üzere 2 kısma ayrılmaktadırlar.

Bu iki husus için dikkat edilmesi gereken ve güzel börek yapmanın püf noktaları şöyledir

Börek için süt çok önemlidir ve yufka üzerini börek yapımında süt ile ıslatılması daha lezzetli olacaktır.

Börek yapımında böreğin üst kısmına yumurta süreriz. Bu yumurtayı soda ile karıştırdığımız zaman böreğimiz hem lezzetli hem de yumuşak olacaktır.

Böreği sebzeli yapmak istiyorsanız sebzeleri yıkadıktan sonra sebze üzerine un serpiniz. Bu un serpme işlemi sebze üzerinde kalan suyu çekeceği için iç olarak koyduğumuz sebze hamuru cıvık olmasını engelleyecektir.

Böreği yaptıktan sonra buzdolabı içerisinde 1-2 saat kadar bekletmemiz tam kıvamını yakalamasına yardımcı olacaktır.

Börek yapmaya başladıktan sonra yumurta olmadığını fark ederseniz ve alacak durumunuz yoksa yapmanız gereken durum 1-2 kaşık yoğurt ile zeytinyağını karıştırmanız ve bun karışımı böreğin üzerine sürmeniz yeterli olacaktır. Sürmeden sonra göreceksiniz ki aynı yumurta sarısı gibi kızaracaktır böreğiniz.

İç malzeme olarak hazırladığımız malzemeyi tepsiye yufka koyduktan sonra geri kalanı ilave ederek yapalım bu şekilde yapmamız tepsinin nemlenmesini ve böreğin alt kısmının da üst gibi kızarmasını sağlayacaktır.

Böreğin pişme süresi bazı durumlara göre değişebilmektedir. Bu değişim size bağlıdır. Sürekli böreği takip ederek daha lezzetli olmasını sağlayabilirsiniz.

Börek malzemelerimizin tamamının taze olması en hassas konudur. Çünkü tat bozukluğu ve yufkanın taze olması parçalanma ve dağılma durumlarını ortadan kaldıracaktır.

Hazır yufkalar lezzetli olmaktadır ancak evde açılan ve yapılan yufkalar böreğe daha ayrı bir tat verecektir.

Börek yapımı esnasında böreğin alt kısmına böreğin içinin gelmemesine dikkat edelim. Yağ gelmesi durumunda sorun yokken iç gelmesi halinde böreğiniz alt kısmı tepsiye yapışacaktır ve bu durum hiç hoşunuza gitmeyecektir.

Börek yapımında özellikle su böreği yapımında kullanacağınız peynirin kalitesine dikkat ediniz. Peynir böreğin kalitesini ve tadını etkileyecektir.

Su böreği yaparken yufkayı evde hazırladınız ise yufkaları dinlendirmeniz böreğin kalitesini artıracaktır.

Börek yapımında en önemli yufka hamurudur. Paketli olan unları tercih etmeniz gerekir.

Güzel börek yapmanın püf noktaları bu şekilde anlatmış olduk. Bu kadar tavsiyelerin içinde en önemli püf noktası tecrübedir. Deneyerek yanılma yöntemi ve en güzeline yolculuk börek için geçerlidir. İlk ne yaparsak yapalım çok eksik olacaktır. Ama zamanla aynı şeyi tekrar tekrar yapmamız daha sağlam tecrübe yanında püf noktaları da kendi üretmemizi ve yeni şeyleri bulmamıza yardımcı olacaktır. Aktardığımız püf noktalarda yaparak öğrenilen tecrübelerin toplamıdır. Dikkat edilmesi böreğin kalitesini ve lezzetini artıracaktır.
" } ] }