{ "title": "Gül Böreği Tarifi", "image": "https://www.borektarifleri.gen.tr/images/gul-boregi-tarifi.jpg", "date": "20.01.2024 10:15:50", "author": "Emrah Bulut", "article": [ { "article": "Gül Böreği Tarifi, Gül böreği, çıtır çıtır bir börek ve içeriğinde kullanılan malzemelerle damak tadına hitap eden farklı bir börek tarifidir. Gül böreği kahvaltılarda, balkonda çay keyfi yaparken ya da öğün aralarında afiyetle tükettiğimiz bir yiyecektir. Gül böreği sadece atıştırmalık bir tarif değil doyurucu bir yiyecek olarak bilinmektedir. Gül böreği ismini böreğin şeklinden almıştır. Gül şeklinde açılan hamurun üzerine haşhaş, susam eklenmesiyle güzel bir tat oluşturan bu börek diğer böreklerden farklı olarak daha leziz bir tat oluşturur. Bu makalemizde sizlere gül böreği tarifi ve gül böreği tarifinde kullanılan malzemeleri, nasıl yapıldığını belirteceğiz. Ben size patatesli gül böreği tarifini oluşturacağım. Hadi gelin bu böreğin yapılışını beraber inceleyelim. Kolay gelsin.

Gül Böreği Malzemeleri
İçi malzemesi için
İçi İçin Sıvı Harcı
Gül Böreği Üzeri için
Gül Böreği Nasıl Yapılır?

Gül böreği hazırlanışına ilk önce iç malzemeyi hazırlayarak başlayalım. Önceden hazırlamış olduğumuz bir tencereye 2 su bardağı suyu yeteri kadar tuzu, patatesleri koyalım ve patatesleri haşlanması için ocağa alalım. Ocağa alınan tencerenin altını kısık ateşe getirelim ve ocakta kaynaması için yarım saat kadar bekletelim. İyice kaynayan patatesler bir çatal yardımıyla kontrol edilir ve yumuşamışsa eğer ocağın altı kapatılır. Ocaktan süzgece alınan patateslerin soğuması beklenir ve soğuyan patateslerin kabukları soyulur, sonra çatalla ezilir. Sonra soğanların kabuklarını soyarak doğrama tahtasına alıp yemeklik doğrayalım ya da mutfak robotundan geçirelim. Ardından bol suyla yıkanan maydanozları doğrama tahtasında ince ince doğrayalım. Hazırlamış olduğumuz tavaya sıvı yağı ekleyerek kızgınlaşmasını bekleyelim. Sonra kızan yağa soğanı ekleyip soğanların rengi değişene kadar kavuralım. Güzelce kavrulan soğanların içerisine ezilen patatesleri, karabiberi, kırmızı pul biberi ilave ederek iyice karıştıralım ve ocaktan alarak soğumasını bekleyelim. Soğuyan patates soğan karışımının içerisine ince ince kıyılan maydanozu da ilave ederek güzelce karıştıralım. Sonra hazır yufkaları üst üste koyarak üçgen şeklinde dörde bölelim.

Sıvı harcı için: Önceden hazırlamış olduğumuz bir kabın içine sıvı yağı, yumurtayı, sütü koyalım ve güzelce karıştıralım. Hazırlanan harcı yufkaların üzerine fırça ile sürelim ve patatesli harçtan ekleyip rulo şeklinde saralım. Sonra yufkaları içe doğru kıvırarak gül şekli verelim ve yağlı kâğıt serili fırın tepsisine dizelim. Üzerlerine yumurtanın sarısını sürüp, çörek serpelim. Hazır olan börekleri 30 dakika bekleterek iyice mayalanmasını sağlayalım. Hazırlanan gül böreğini önceden 170 derecede ısıtmış olduğumuz fırında güzelce pişirelim. Pişen börekleri soğuması için bir kenara alalım ve börekler soğuduktan sonra servise sunulabilir.

Afiyet olsun.
" } ] }