{ "title": "Garnitürlü Börek", "image": "https://www.borektarifleri.gen.tr/images/garniturlu-borek.jpg", "date": "20.01.2024 07:51:43", "author": "sevda kocaman", "article": [ { "article": "Garnitürlü Börek, Sıradan patates ve peynirli böreklerden sıkıldıysanız eğer bu tarif tam size göre. Size, ailenize ve misafirlerinize gönül rahatlığıyla sunabileceğiniz garnitürlü börek damaklarda kimsenin unutamayacağı bir tat bırakacak. Ailenize ve misafirlerinize tarifini vermek istemeyeceğiniz garnitürlü börek hem kolay yapımı hem de lezzetli olmasıyla her zaman yapmak isteyeceğiniz, aniden gelen misafirleriniz için kurtarıcı olan bir tariftir.

Garnitürlü Börek Malzemeleri
Garnitürlü Börek İç harcı için malzemeler
Garnitürlü Börek Nasıl Yapılır?

Öncelikle bezelye, patates ve havuç küp-küp doğranır ve haşlanır. Tavuklarda oldukça küçük parçalar haline getirilir ve çok az bir yağda sotelenir. Tavuklar piştikten sonra üzerine küp-küp doğranan domatesler eklenir. Ardından salça eklenir ve kısa bir süre sotelenir. Daha sonrasında doğranan patates, havuç ve bezelye eklenir ve baharatlarda üzerine katılıp güzelce karıştırılır. Ardından yumurta, mahlep, yağ, tuz ve yoğurt bir kapta iyice çırpılır. Düz bir zemin üzerine yufka açılır ve ikiye katlanır. Daha sonra bir kez daha ortadan ikiye katlanır büyük bir üçgen oluşur. Oluşan bu üçgen de ucuca getirilerek bir kez daha ortadan ikiye katlanır. Diğer 4 yufka içinde aynı şey tekrarlanır. Katlanan yufkalar üst üste konulur ve üçgenin tepe noktasından tabanına doğru kesilir. Kesilen yufkalar tek tek ayrılır ve yufka için hazırlanan yoğurtlu harç bolca sürülür ve üzerine ikinci yufka kapatılır. Hazırlanan tavuklu iç harç bol miktarda koyulur ve sigara böreği gibi şekillendirilerek sarılır. Diğer bütün yufkalar içinde aynı işlem uygulanır. Sarılan börekler tepsiye düzgünce dizilir ve yumurta üzerine sürülür.
" } ] }