{ "title": "Galeta Unlu Sigara Böreği", "image": "https://www.borektarifleri.gen.tr/images/galeta-unlu-sigara-boregi.jpg", "date": "20.01.2024 11:56:46", "author": "fikriye öztürk", "article": [ { "article": "Galeta Unlu Sigara Böreği, Günümüzde kahvaltıların vazgeçilmezi olan ve birçok ev hanımı tarafında tercih edilen börek türleri gün için bütün öğünler de tercih edilir hale gelmiştir. Yapılışının kolay olması ve hafif, sağlık olması tercih edilme nedenleri arasındadır. Özellikle yoğun çalışma şartlarında dolayı birçok kişi yapımı kolay ve sağlıklı besinler tercih etmektedir. Bu besinlerden biri de börek çeşitleridir. Birden fazla börek çeşidi bulunmaktadır. Hemen hemen her sebzeden ve diğer ürünlerden börek harcı yapılmaktadır. Kıymalı, peynirli, patatesli, ıspanaklı, pırasalı ve sosisli olmak üzere birden fazla börek çeşidi vardır. Börek yapımında genel olarak hazır yufka tercih edilmektedir. Ayrıca böreklerin bazıları fırında bazıları da kızartılarak yapılmaktadır. Çıtır çıtır börek isteyen kişilerde galeta unuyla yapılmış börekleri tercih etmektedir. Galeta unuyla yapılmış börek çeşitlerinin iç harcı kişilerin damak zevklerine göre değişmektedir. Galeta unuyla yapılan sigara böreğinin yapılışı şu şekildedir;

Galeta Unlu Sigara Böreği Malzemeleri
Galeta Unlu Sigara Böreği Üzeri için
Galeta Unlu Sigara Böreği Nasıl Yapılır?

Öncelikle iç harcı hazırlayarak başlayın. Bir kâsenin için peynirleri ezerek koyun. Üzerine temizlenmiş maydanozları ince kıyım yaparak ekleyin. İç harcı hazırladıktan sonra ayrı bir tavanın içinde tereyağını eritin. Eriyen tereyağı soğuduktan sonra üzerine sıvı yağı ilave edin. İki yağ karışımı böreği daha lezzetli yapacaktır. Bu işlemleri tamamladıktan sonra ilk yufkayı geniş bir yere serin. Sekiz eşit parçaya ayırın. Üçgen olmasına dikkat edin. Kestiğiniz üçgen yufkaların üzerine hazırladığınız sıvı yağ ve tereyağı karışımını sürün. Daha sonra yufkanın geniş yerine iç harcı koyarak rulo halinde çok sıkı olmayacak şekilde sarın. Diğer kalan yufkalara da aynı işlemi uygulayın. Bütün yufkalar bittikten sonra derin bir kabın içine sütü boşaltın. Hazırladığınız börekleri önce süte batırın. Sütten çıkardıktan sonra galeta ununa bulayın. Bu işlemi hazırladığınız diğer börekler için de yapın. Daha sonra önceden yağlanmış olan tepsiye dizin. Ortalama 180 derecelik fırında kızartın. Böreğiniz kızardıktan sonra servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }