{ "title": "Galeta Unlu Peynirli Börek", "image": "https://www.borektarifleri.gen.tr/images/galeta-unlu-peynirli-borek.jpg", "date": "21.01.2024 02:46:08", "author": "fikriye öztürk", "article": [ { "article": "Galeta Unlu Peynirli Börek, Günümüzde bireyler hafif yiyecekler tercih etmektedir. Sağlıklı yaşam ve kişiler yoğun çalışma şartlarından dolayı yapımı basit olan yemekler tercih etmektedir. Bu yemeklerden biri de galeta unlu peynirli börektir. Hem yapımının kolay olması hem de sunumunun şık ve kolay olması nedeniyle çok sık tercih edilmektedir. Galeta unlu peynirli börek yapımı şu şekildedir.

Malzeme listesi
Sarma işlemi için gereken sos malzemesi
Dışı için kullanılacak sos malzemesi
İç harcı için
Üzeri için
Nasıl Yapılır?

Yufkayı düz ve geniş bir yerde açın. Ayrı bir kapta hazırlamış olduğunu su ve sıvı yağ karışımını yufkanın her yerine gelecek şekilde sürün. Bu işlemi yaptıktan sonra yufkayı D şeklinde katlayarak 4 parçaya kesin. Böylece börek iki katlı yufka ile sarılmış olacaktır. Kesme işlemi tamamlandıktan sonra ayrı bir kap içinde iç harcını hazırlayın. İç harcı için; bir kabın içine doğranmış peynirleri, soğan, biber ve maydanozları ekleyerek karıştırın. Hazırlamış olduğumuz iç harcı kesmiş olduğumuz parçaları üzerine ekleyerek fazla sıkı olmayacak şekilde sarın. Bütün yufkalara aynı işlemi uygulayalım. Daha sonra yoğurt, su ve sıvı yağ ile hazırlamış olduğumuz dış harcı fırça yardımıyla böreklerin üzerine sürelim. Dış sosu sürdükten sonra galeta ununa batırın. Bu işlemleri tamamladıktan sonra börekleri yağlanmış tepsiye dizerek önceden ısıtılmış 200 C fırına sürelim. Yaklaşık 30-40 dakika üzeri kızarana kadar kızartalım. Pişme işlemi tamamlandıktan sonra böreğiniz servise hazır olacaktır.

Afiyet olsun.
" } ] }