{ "title": "Galeta Unlu Patatesli Börek", "image": "https://www.borektarifleri.gen.tr/images/galeta-unlu-patatesli-borek(1).jpg", "date": "22.01.2024 01:45:54", "author": "fikriye öztürk", "article": [ { "article": "Galeta Unlu Patates Böreği, Yoğun çalışma şartlarında dolayı bireyler yapımı kolay yemekler tercih etmektedir. Hem yapımının kolay olması hem de hafif olması nedeniyle börekler çok sık tercih edilmektedir. Börek ve börek çeşitleri Türk mutfağının ayrılmaz bir parçasıdır. Birden fazla çeşidi ve yapımı bulunan böreklerden biri de galeta unlu patates böreğidir. Bu börek çeşidinin yapımı şu şekildedir;

Galeta Unlu Patatesli Börek Malzemeleri
İç harcı için
Galeta Unlu Patatesli Börek Sosu için
Galeta Unlu Patatesli Börek Üzeri için
Galeta Unlu Patatesli Börek Nasıl Yapılır?

İlk önce patatesli yıkayın ve haşlayın. Haşlanan patatesleri soyup bir ezecek yardımıyla ezin. Daha sonra orta boy tencerenin içine doğranmış soğanları yağda kavurun. Soğanlar pembeleşince üzerine salça ve patatesleri ekleyerek iyice karıştırın. Bir iki tur karıştırdıktan sonra tuzunu ve baharatlarını ekleyerek kavurun. Yaklaşık 2-3 dakika kavurma işlemine devam edin. Kavurma işlemi tamamlanınca ocaktan alın. Diğer taraftan süt, sıvı yağ ve yumurtayı bir kaba koyarak çırpın. Böylece sosunu da hazırlamış olacaksınız. İç harcını ve sosunu hazırladıktan sonra börek yapımına geçebilirsiniz. Yufkanın birini geniş bir yere serin ve 8 eşit parçaya bölün. Her bir parçaya yaklaşık 1-1,5 yemek kaşığı sosu döküp fırça yardımıyla sürün. Sos böreğin yumuşak olmasını sağlayacaktır. Sosun üzerine hazırlamış olduğunuz iç harcı yufkanın geniş yerine koyarak sigara böreği gibi sarın. Çok sıkı olmayacak şekilde sardığınız böreklerin üzerine yumurta sürün. Daha sonra galeta ununa batırın. Hazırlamış olduğunuz börekleri yağlanmış tepsiye dizerek fırına sürün. Üzeri kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun.
" } ] }