{ "title": "Galeta Unlu Kıymalı Börek", "image": "https://www.borektarifleri.gen.tr/images/galeta-unlu-kiymali-borek(1).jpg", "date": "20.01.2024 07:26:13", "author": "fikriye öztürk", "article": [ { "article": "Galeta Unlu Kıymalı Börek, Geçmişten günümüze Türk mutfağı için önemli bir yere sahip olan börek çeşitleri günümüzde de tercih edilmektedir. Özellikle yapımının kolay olması ve hafif olası nedeniyle birçok kişi tarafından tercih edilmektedir. Çok sık tercih edilen börek çeşitlerinden biri de galeta unlu kıymalı börektir. Hem sunumu çok şık ve lezzetli olan galeta unlu kıymalı börek yapı şu şekildedir;

Galeta Unlu Kıymalı Börek Malzemeleri
Galeta Unlu Kıymalı Börek Üzeri için
Galeta Unlu Kıymalı Börek Nasıl Yapılır?

İlk önce tavaya 2 yemek kaşığı sıvı yağ koyalım. Daha sonra doğranmış soğanları ekleyelim. Kavrulan soğanların üzerine kıyma ve baharatlarını ekleyelim. 3-4 dakika kavurma işlemine devam edelim. İç harcını hazırladıktan sonra yufkayı geniş bir tezgâhta açalım. Yufkaları dört eşit parçaya bölelim. Bu işlemi tamamladıktan sonra yufkaların üzerine sürmek için sosunu hazırlayalım. Sosu için; bir kabın içine yoğurt ve sıvı yağı koyarak çırpalım. Hazırlamış olduğunuz sosu bir fırça yardımıyla yufkaların üzerine sürün. Sosun üzerine hazırlamış olduğunuz iç harcı koyun ve çok sıkı olmayacak şekilde sarın. Sardığınız yufkaları önce yumurtaya sonra galeta ununa batırın ve önceden yağlanmış tepsiye dizin. Diğer yufkalara da aynı işlemleri uyguladıktan sonra hazırlamış olduğunu börekleri önceden ısıtılmış olan 200 derecelik fırına sürün. Üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak sıcak servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }