{ "title": "Galeta Unlu Börek", "image": "https://www.borektarifleri.gen.tr/images/galeta-unlu-borek.jpg", "date": "19.01.2024 22:47:20", "author": "mustafa kaya", "article": [ { "article": "

Galeta unlu börek; Bugün vereceğimiz börek tarifi hem yapımı kolay hem de çat kapı gelen misafirlerinize çabucak hazırlaya bileceğiniz bir lezzettir. Nefis mi nefis, galeta unundan dolayı çıtırmı çıtır bu börekleri istediğiniz iç harçla hazırlayabilirsiniz. Bizim aşağıda vereceğimiz tarifte iç harcımızı kıyma ve kuş üzümü ile hazırlayacağız.

Galeta unlu börek 24 adet İç Harcı Malzemeleri
Üzeri için
Galeta unlu börek nasıl yapılır?

İlk olarak harcı hazırlayalım. Harç için soğanları incecik kıyın. Kıyma ile iki çorba kaşığı sıvıyağ da kavurun. Tuz, karabiber, sapları ayıklanıp haşlanmış kuş üzümü ve bir kahve fincanı haşlanmış bulguru ekleyin. İyice karıştırıp tencereyi ocaktan alın. Ayrı bir yerde su ve kalan sıvı yağı karıştırın. İki adet yufkayı üst üste koyup, iki tarafına da yağlı karışımdan sürün. On iki adet üçgen oluşturacak biçimde kesin. Kalan iki yufkayı da bu şekilde hazırlayın. Üzerlerine kıymalı harcı paylaştırın. Sigara böreği gibi sarın. Önce yumurta akına, sonra galeta ununa batırın. Önceden 200 derecede ısıtılan fırına atılarak kızarana kadar pişirilir. Böylece böreğimiz servise hazır olur.

Afiyet olsun.
" } ] }