{ "title": "Fırında Peynirli Börek", "image": "https://www.borektarifleri.gen.tr/images/firinda-peynirli-borek.jpg", "date": "20.01.2024 00:24:45", "author": "Yonca korkmaz", "article": [ { "article": "Fırında peynirli börek, fırında yapılan börek çok daha hafif ve çıtır bir lezzette olur yapımı kolay ve pratiktir. Sabah kahvaltılarında veya beş çaylarında tüketilebildiği gibi akşam yemeklerinde de tüketilebilir. Peynirli olarak farklı şekillerde yapılabilir. Sigara böreği şeklinde tepsi böreği şeklinde ya da gül böreği şeklinde yapılabilir. İç harcı hazırlandıktan sonra istenilen şekillerde sarılabilir.

Fırında peynirli börek yapımı için gerekli malzemeler
Fırında peynirli börek nasıl yapılır?

Fırında börek yapılışı için öncelikle iç harcını hazırlamak gerekir iç harcını hazırlarken peynir rendelenir ve üzerine bir demet maydanoz ince ince doğranarak eklenir ve karıştırılır. Sosu için iki yumurta bir çay bardağı sıvı yağ bir su bardağı süt derin bir kapta iyice çırpılır sosu da hazırlanıp bir kenara alınır ve yufkalar açılır fırına verilecek tepsi yağlanır ve ilk yufka yağlanır ve üzerine sos sürülür. Daha sonra ikinci ve üçüncü yufkalar da serilip üzerine sos sürülür ve üçüncü katına peynir serpilir ve diğer üç yufkada serilip sos sürülür ve dilimlenir kalan sos da dökülüp üzerine çörek otu serpilir ve buzdolabında bir saat kadar dinlendirilip ardından önceden ısıtılmış fırına konur ve yüz seksen derecede üzeri kızarana kadar pişirilir ve fırından çıkınca yumuşak kalması isteniyorsa üzerine nemli bir bez örtülerek biraz bekletilir ve ardından servis edilir.
" } ] }