{ "title": "Etli Börek", "image": "https://www.borektarifleri.gen.tr/images/etli-borek.jpg", "date": "20.01.2024 10:02:03", "author": "Murat AYDOĞAN", "article": [ { "article": "Etli börek, günümüzde yapılan börekler arasında en çok sevileni ve en yaygın olan börek türüdür. Ülkemizin her yerinde yapılan bu börek yapılışının biraz zor olması nedeni ile her evde rahat bir şekilde yapılamamaktadır. Çıtır çıtır kıvamı ile etli börek ağzınıza hitap edecek ve çayın yanında yenilen en lezzetli yiyecekler arasındadır. Öyle ki bu böreğin her bölgede yapılmasının nedeni de tabi ki lezzetinin hatsafada olmasıdır. Kalori ve protein olarak biraz yüksek olan bu böreği yerken biraz daha dikkatli olmamalısınız. Özellikle diyet yapanlar diyet programına göre tüketmelidir. İçerisindeki et bile yeteri kadar kalori taşımaktadır. Fakat bu böreğin lezzetini aldıktan sonra kolay kolay az yemek kişinin elinde olmuyor. Birazdan vereceğim etli börek tarifini sizlerde okuyarak rahat bir şekilde evlerinizde bu böreği yapabilirsiniz. Bu böreği yapmak için kullanacağınız eti kasaba börek için olduğunu söyleyin ve oldukça ince doğramasını isteyin. Bu börek özellikle misafirlerinize verebileceğiniz en lezzetli yiyecek olacaktır.

Etli Börek Malzemeleri
Etli Börek Nasıl Yapılır?

Bu börek aslında zaman kaybetmeden yapıldığında oldukça hızlı yapılabilen bir yiyecektir. Zamanınızı boşa harcamadan bu böreği yapacak olursanız hızlı bir şekilde bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Fakat tarife geçmeden önce söylemek istiyorum ki bu tarifimizde etleri haşlamadan börek içerisinde kullanacağız. Diğer tüm yiyeceklerde etler haşlanıyor ama bu tarifimde haşlanmadan da olabileceğiniz sizlere göstereceğim.

Geniş bir kap içerisine etleri koyarak karıştıralım. Daha sonra soğanlarımızı ister robota çekelim ister bıçak yardımı ile doğrayalım ve bu karışımın üzerine dökelim. İyice karıştırdıktan sonra bu malzemenin içerisine bir miktar damak zevkimize göre tuz ve karabiber ekleyerek iyice karıştıralım. Bu karışımı toplam 4 yufkada kullanacak kadar ayıralım. Bu işlemi tabi ki avuç ölçünüzü kullanarak yapabilirsiniz.

Şimdi yufkayı temiz ve düz bir zemine yerleştirerek üzerine sıvı yağı serpiştiriyoruz. Aşırıya kaçmamaya özen göstermelisiniz. Aksi halde yufka hasar görebiliyor. Daha sonra yufkanın içerisine kare ya da daha uzun bir şekilde etli karışımımızı serelim. Bu işlemden sonra yufkanın bol kalan bölgelerini etin üzerine kapatalım ve tekrar yağ serpiştirelim. Hatırlatmak isterim ki yağı az kullanınız aksi halde etli börek yapıldıktan sonra yağlı olabilir.

Daha sonra katlanmış dikdörtgen halini alan böreğin kenarlarından büzerek sanki bir dudak şekli gibi bir hale getiriyoruz. Son olarak bu yufkayı kendi etrafında sararak gül şekline benzetiyoruz. Bu hazırladığınız yufkayı tepsinin ortasına koyun ve diğer yufkaları da yaptıktan sonra tepsiye dizin ve üzerine yumurta sarısı ve yağ karışımını bolca sürün. Bu arada fırının ısınması için açın ve 200 dereceye ayarlayın. Fırın ısındıktan sonra tepsimizi fırına koyalım ve iyice kızarana kadar pişirelim.

Afiyet Olsun.
" } ] }