{ "title": "En Güzel Börek Tarifleri", "image": "https://www.borektarifleri.gen.tr/images/en-guzel-borek-tarifleri.jpg", "date": "19.01.2024 02:49:46", "author": "Zübeyde Taşpınar", "article": [ { "article": "
En Güzel Börek Tarifleri, en kolay ve en güzel börek tariflerimizle sizlerde acil olarak ağırlayacağınız konuklarınız için hem çok leziz hem de yapımı oldukça kolay olan bu harika tariflerimizi hazırlayarak kendinize ve konuklarınıza harika bir börek şöleni sunarak damaklarını şenlendirebilirsiniz.

Kıymalı Çıtır Börek

Kıymalı Çıtır Börek İçin Gerekli Malzemeleri
Sosu için
İç Harcı için
Üzeri için
Kıymalı Çıtır Börek Nasıl Yapılır?

Kıymalı çıtır börek hazırlığımıza öncelikle iç harcımızı hazırlayarak başlayalım. Kuru soğanın kabuklarını soyalım ve ince kıyım doğrayalım. Arından sivri biberleri minik minik doğrayarak hazır hale getirdikten sonra uygun bir tavayı ocağa alarak içine yarım çay bardağı kadar sıvı yağ ekleyerek önce yağı kızdıralım ve kızan yağın içine kıyılmış soğanları ekleyerek soğanlar renk değiştirinceye kadar kavurarak doğranmış sivri biberleri soğanlarla buluşturup birkaç kez çevirelim. Sonrasında üzerine kıymamızı ekleyerek kıyma bıraktığı kendi suyunu çekinceye kadar kavuralım. Kavrulan harcımızın üzerine 3 çorba kaşığı dolmalık fıstık, baharatlar, 1 tutam ince doğranmış maydanoz ve tuz ilavesiyle lezzetlendirip karıştırarak iç harcımızı ocaktan alarak soğumaya bırakalım. Ardından böreğimizin sosu için karıştırma kabımıza Yarım su bardağı yoğurt, Yarım su bardağı süt, yarım su bardağı yoğurt ve 3 adet yumurtamızı kırarak elde edilen karışımı iyice karıştırıp çırparak sosumuzu hazır edelim.

Daha sonra böreğimizi hazırlamak için 1 adet yufkayı tezgâhımızın üzerine düzgün bir şekilde serip bir kepçe yardımıyla hazırladığımız sostan döküp yufkanın tamamını sosla kaplayalım. Ardından ikinci yufkamızı sosa bulanmış yufkanın üzerine sererek tekrar aynı şekilde yufkaya sosumuzdan dökerek yayalım. Ardından sosa bulanmış yufkaları tıpkı sigara böreğinde olduğu gibi sekiz eşit parçaya üçgen şeklinde keselim. Kesilen üçgen parçaların geniş kenarlarına iç harcımızda yeteri kadar eşit şekilde koyalım ve üçgenlerin her birini iç malzemenin üzerine kapatarak fazla sıkıştırmadan rulo halinde saralım. Sardığımız çıtır börekleri yağlanmış fırın kabımıza yan yana sıralayalım. Diğer kalan yufkaları da aynı şekilde hazırlayarak tepsimizi dolduralım. Hazır hale gelen böreğimizin üzerine çırpılmış yumurta sarı sürdükten sonra susam veya çörek otu ile süsleyerek 180 derecede ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirerek fırından çıkartarak sıcak olarak servise sunalım.

Afiyet olsun.

Milföylü Yufka Böreği

Milföylü Yufka Böreği İçin Gerekli Malzemeleri
İç Harcı için
Milföylü Yufka Böreği Nasıl Yapılır?

Milföylü yufka böreğimizin öncelikle iç harcını hazırlamak için tavamızı ocağa alarak içine yarım çay bardağı kadar sıvı yağımızı ilave ederek yağımızı ısıtalım. Isınan yağın üzerine soyularak ince ince doğranmış kuru soğanları ilave ederek soğanlar renk değiştirinceye kadar kavrulmasını sağlayalım. Kavrulan soğanların üzerine 250 kıymayı ekleyerek kıyma suyunu bırakıp tekrar çekinceye kadar kavurup üzerine baharatları, bir miktar ince ocaktan doğranmış maydanozları ve yeteri kadar tuz ilave ederek iç harcımızı karıştırarak ocaktan alarak soğumaya bırakalım. İç harcımız soğuduktan sonra üzerine dövülmüş ceviz içimizi ekleyip karıştırarak bir kenarda bekletelim.

Daha sonra böreğimizin sosu için uygun bir kabın içine 1 şişe sade maden suyu, 1 su bardağı yoğurt, 1 çay bardağı sıvı yağ ve 3 tane yumurta kırarak sosu iyice karıştırarak çırpalım. Ardından fırın tepsimizin tabanını bolca yağlayarak ilk yufkayı yerleştirerek üzerine hazırlanmış sostan gezdirerek dökelim ve üzerine ikinci yufkamızı yerleştirip sos gezdirelim. Önceden hazırladığımız iç harcımızı sos dölmüş yufkanın üzerine dökerek yayalım. Ardından son yufkayı da iç harcın üzerine yaydıktan sonra tekrar sos gezdirelim. Böreğimizin üzerine 6 adet milföyleri yan yana yerleştirerek son yufkanın üzerini tamamen kapatalım. Daha sonra milföy hamurlarının tam ortasından keserek böreğimizi henüz pişmeden dilimleyelim. Ardından kalan sosu milföylerin üzerine gezdirerek döktükten sonra tepsimizi sallayarak sosun alt kısımlara ulaşmasını sağlayalım. Fırınımızı önceden 180 derecede ısıtarak böreğimizi fırına vererek kızarana kadar pişirdikten sonra sıcak sıcak servis yapalım.

Afiyet olsun.
" } ] }