{ "title": "Elif Korkmazel Börek Tarifleri", "image": "https://www.borektarifleri.gen.tr/images/elif-korkmazel-borek-tartifleri.jpg", "date": "19.01.2024 00:52:01", "author": "Gülşah Bulut", "article": [ { "article": "
Elif Korkmazel Börek Tarifleri, Börekler hemen hemen her evde yapılmakta olan doyurucu ve lezzetli tarifler arasından olmaktadır. Özellikle elif korkmazelin tariflerine bayılıyorum. Herkese tavsiye ediyorum kesinlikle kadında cevher var tariflerini yaptığım zaman eşim kendinden geçiyor tekrardan âşık olabiliyor diyebilirim.

Elif Korkmazelin patatesli fırın böreği malzemeler
Hazırlanışı: Taze soğanları iyice temizleyerek ince bir şekilde doğrayın. Daha sonra yumurtanın akını ekleyip harmanlayın. Peyniri ve baharatları ekleyerek iç malzemeleri hazırlayın. İçine haşlanmış patatesi de ezdikten sonra ekleyin. Su, süt ve yağı bir kabın içinde iyice karıştırın. Yufkayı bir tepsiye yayın üstüne sulu karışımdan serperek ıslatın. İkinci yufkayı da üzerine yerleştirin. İç malzemeyi bir çizgi şeklinde serin ve hamuru rulo şeklinde sarın. Tepsi büyüklüğünde kesilir. Bütün tepsi dolduktan sonra üstüne yumurta ve susam sürülerek fırına atılır. 30 dakika pişirdikten sonra sıcak servis yapılır.

Elif Korkmazelin kolay su böreği malzemeler
İçi İçin Malzemeleri
  • 200 gram peynir
  • Arzuya göre maydanoz
Hazırlanışı: İlk olarak böreğin iç harcı hazırlanır. Derin bir kabın içerisine yumurtalar kırılıp çırpılır, sonra içine su, süt ve sıvı yağ eklenip tekrar iyice çırpılır. Bir yağlanmış fırın tepsisine 1 adet yufka serin etrafındaki fazla olan kısmı tepsinin dışına sarkıtın. Artan yufkalar geniş şekilde olacak rulo olarak katlanmalıdır. 4 parmak genişliğinde kesilmelidir. Kalan yufkaların tamamı bu şekilde hazırlanınca yarısı ayrılmaktadır. Kesilen parçalar sosa batırılarak tepsiye serilen yufkanın üzerine koyulmaktadır. Üstüne iç harç eklenir. Kalan rulo şeklinde kesilen yufkalarda sosa batırılarak iç harcın üzerine koyulur. Son olarak ise tepsinin dışına sarkan yufka ile üzerini örtün. Kalan sosu kaşık yardımı ile en üste sürün. Hazırlanan su böreği fırına atılarak pembeleşince çıkartılarak sıcak servis edilir.

Yoğurtlu börek tarifi malzemeler
  • 5 yufka
  • 3 çorba kaşığı yoğurt
  • 3 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 5 gram yaş maya
  • 1 su bardağı süt
  • 3 çorba kaşığı sirke
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3 su bardağı un
İçi için malzemeler
  • 1 demet maydanoz
  • 1 bağ taze soğan
  • 200 gram beyaz peynir
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
Hazırlanışı: İlk olarak yufkayı ıslatmak için yağ ve yoğurt kullanılmaktadır. Maydanoz ve taze soğanı kıyarak, içine rendelenmiş soğan, peynir ilave edilir. Uzun çizgiler halinde kesilir ve uç kısmına iç harçtan yerleştirip muska şeklinde katlayın. Daha sonra fırına sürerek pembeleşince çıkartın ve sıcak servis edin. Muhteşem bir tatla karşılaşacaksınız.

Elif Korkmazelin ıspanaklı börek tarifi malzemeler
  • 6 adet yufka
  • 1 su bardağı su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
İçerisi için
  • 4 dal taze soğan
  • 1 kilo ıspanak
  • 200 gram beyaz peynir
  • Tuz, karabiber
  • 1 adet yumurta
  • 2 çorba kaşığı yoğurt
Hazırlanışı: Taze soğanı ince ince kıyıp üstüne yıkanmış ve iri doğranmış ıspanağı ekleyip iyice karıştırın. Üstüne ise küçük doğranmış peyniri ilave ederek harmanlayın. Çırpılmış olan yumurta ve yoğurdu da ıspanaklı iç harcına ekleyip bir kenarda bekletin. Yufkanın birini tezgâhta açın üstüne su ve sıvı yağını çırpıp ıslatın. Ispanaklı harçtan üstüne sürün ve üstüne bir yufka daha serin ıslatıp büzün ortada toplanan böreği ikiye bölüp fırın tepsisine dizilir. 35 dakika boyunca pişirin. Daha sonra kızaran böreği çıkartıp sıcak servis yapın.

" } ] }