{ "title": "Elde Açma Pırasalı Börek", "image": "https://www.borektarifleri.gen.tr/images/elde-acma-pirasali-borek.jpg", "date": "21.01.2024 13:30:26", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "
Elde açma pırasalı börek, elde açma böreklerin lezzetine doyulmaz. Yufkayla yapılanlara göre soğuk bile tüketildiğinde aynı lezzeti alabilirsiniz. Ağızda dağılan lezzetli bir pırasalı böreği elde açma yufkayla hazırlayalım. Pırasa böreklere yakışan bir iç malzemedir. Üstelik tarifimizdeki önerilere uyarsanız, elde açma pırasalı böreği kolayca yapacaksınız. Şimdi birlikte böreğimizi hazırlamaya başlayalım.

Elde açma pırasalı börek için gerekli malzemeler
İç malzemeleri
Elde açma pırasalı börek nasıl yapılır?

Yoğurma kabının içinde unu, sirkeyi ve tuzu karıştırın. Buna ılık suyu azar azar koyarak, yoğurmaya başlayın. Böreğin içine sirke koymamızın nedeni, pişince çıtır bir lezzet elde etmek içindir. Kulak memesi yumuşaklığında, pürüzsüz bir hamur elde edince, bunu 20 parçaya bölün. Üzerlerini kapatın ve oda sıcaklığında 1 saat kadar dinlendirin. Zamanınız varsa, daha uzun kalabilir.

İç harcı hazırlamak içinde pırasaları ayıklayın. Bunları ince halka şeklinde doğrayın. Tavanın içine zeytinyağı koyarak, devamlı karıştırmak koşuluyla pırasaları yumuşayana kadar pişirin. Tuzu ve karabiberini ilave ederek, tavayı ocaktan alabilirsiniz. Harcın içine beyaz peyniri ve yumurtaları ilave edin. Böylece harcımız hazır hale geldi.

Dinlenen hamurların hepsini tezgâhta 20 cm çapında açın. Açma sırasında buğday nişastasını kullanın. Böylece elde açma börek sizi hiç üzmeyecek. Kolayca açılacaktır. Bir kâsede zeytinyağı ile tereyağını karıştırın. Hamurların üzerine bundan 2-3 yemek kaşığı kadar sürün. Hamurları onarlı iki parça olarak üst üste dizin.

Dizdiğiniz hamurları ayırmadan dikkatlice 40 cm çapına ulaşana kadar merdaneyle açın. Bunların birini tepsiyi yağlayarak alta koyun. Üzerine hazırladığınız pırasalı harcı yayın. Diğer onlu hamuru da aynı şekilde açarak, iç harcın üzerine tepsiye yerleştirin. En son olarak elde açma böreği dilimleyin ve kalan yağı da üzerine sürün. Fırını 200 derecede ısıtarak, böreğiniz kızarana kadar pişirin. Yaklaşık 50 dakikada börek pişmiş olur. Daha sonra dilimleyerek, ılık olarak servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }