{ "title": "Elde Açma Börek Hamuru", "image": "https://www.borektarifleri.gen.tr/images/elde-acma-borek-hamuru,.jpg", "date": "20.01.2024 06:23:03", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "
Elde açma börek hamuru, elde açılan yufkanın lezzetiyle hazır yufkanın lezzetini hiç kimse kıyaslayamaz. Üstelik elde açma börek hamurunun hazırlanması da oldukça kolaydır. Sadece vaktiniz olmalı ve bunlarla uğraşmayı sevmelisiniz. Bu şekilde yapılan böreklerin yağı bol olursa daha gevrek oluyor. Bu nedenle yağ bakımından elinizi korkak alıştırmayın. Hazır yufkadaki gibi böreğe sos yapmıyorsunuz, ancak yağını gerektiği gibi kullanmalısınız. Şimdi ilk önce elde açma börek hamurunu hazırlayalım ve birlikte güzel bir patatesli börek yapalım.

Elde açma börek hamuruyla patatesli börek malzemeleri
Patatesli iç harç malzemeleri
Elde açma börek hamuruyla patatesli börek nasıl yapılır?

İlk aşamada hamur malzemelerini yoğurma kabına alarak yumuşak bir kıvamda hamuru yoğurun. İsterseniz unu yavaş yavaş ilave ederek, malzemelere karıştırın. Hamurun kıvamını tutturmanız daha kolay olur. Hamuru bezelere ayırarak, 10-15 dakika kadar dinlendirin. Bu şekilde yufkaları daha kolay açabilirsiniz. Bezelerin her birini açabildiğiniz kadar ince açarak, üzerlerine tereyağı ve zeytinyağı karışımından sürün. En az her yufka için 4-5 yemek kaşığı yağ sürerseniz, böreğiniz daha gevrek olur.

Bu arada haşlanmış patatesleri kâsenin içinde ezin. Buna ince doğradığınız maydanozu, beyaz peyniri, karabiber ve kırmızı pul biberi ilave edin. Bunları iyice karıştırın. Açtığınız yufkaların bir ucuna bu harçtan koyun. Kenarlarını içe doğru katlayarak, harcın olduğu yerden yufkayı rulo yapmaya başlayın. Bu sardığınız yufkaları içi yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Daha sonra bunları bıçakla dilediğiniz uzunlukta dilimleyin. 200 derecede ısıttığınız fırında elde açma börek hamuruyla hazırladığınız patatesli böreği nar gibi kızarıncaya kadar pişirin. Bu börek soğuk bile ikram edilse, gevrekliğinden hiçbir şey kaybetmez. Bu da elde açma börek hamurunun farkı işte. Sevdiklerinize çayla birlikte elde açtığınız böreğin ikramını yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }