{ "title": "El Açması Pırasalı Börek Tarifi", "image": "https://www.borektarifleri.gen.tr/images/el-acmasi-pirasali-borek.jpg", "date": "19.01.2024 00:29:20", "author": "Gülşah Bulut", "article": [ { "article": "El Açması Pırasalı Börek Tarifi, börekler günümüzde bütün yöreler has ve öz olmaktadır. Hemen hemen her evde yapılan ve hem lezzetli hem de doyurucu olan börekler birçok çeşit olmaktadır. Sofralara renk katmak amaçlı yapılan börekler hem sağlıklı hem de pratik olmaktadır. Özellikle pırasalı börek hem bağışıklık sistemini güçlendirir hem de sağlık açısından oldukça faydalı olmaktadır. Annelerin ilk tercihi çocukları için pırasalı ev yapımı börek olmalıdır. Hem açlık hissi duyulduğu an atıştırılır. Hem de akşam çaylarını boş vermemiş olurlar. Genellikle kahvaltı ve akşam çayları için oldukça leziz olmaktadır. El açması pırasalı börek tarifi vereceğim fakat yapmanızı ilk olarak tavsiye ediyorum çünkü hem basit hem de maliyetsiz olmaktadır.

El açması pırasalı börek tarifi malzemeler
El Açması Pırasalı Börek Hamuru için
El Açması Pırasalı Börek Nasıl Yapılır?

Tüm malzemeleri havuz yaparak unu katın ve yoğurun ne sert ne de yumuşak bir hamur olacak şekilde yoğrulmalıdır yani kulak memesi gibi olmalıdır. Ayrıca yoğrulan hamur 9 eşit şekle bölünmelidir. Üstüne nemli bez örterek hamuru dinlendirin. Ayrıca size özel bir bilgi hamur ne kadar dinlendirilirse o kadar güzel ve lezzetli olur. Kısaca 3 saat dinlendirebilirsiniz. Fakat hamur dinlendirilmeye bıraktığınızda o arada iç malzemeleri hazırlayabilirsiniz. Kuru soğanları küp-küp doğrayın ve sıvı yağda pembeleşene kadar kavurun. Ardından ince ince doğranmış pırasayı ekleyip birkaç dakika kadar kavurun. Pırasa çok kavrulması da olur solması yeterli olacaktır. Daha sonra tuz, karabiber ve pul biber ekleyin, soğumaya bırakın. Harç soğuyunca sütü ekleyip karıştırın ve kenara ayırın.

Kenarda bekletilen hamurları lahmacun büyüklüğünde açın. Daha sonra üçer grup olacak şekilde her bir hamurun üzerine 1 kaşık sıvı yağ dökerek kenarlara fazla taşırmadan yayın. Üstüne bir hamur daha koyun onu da yağlayın, üçüncü hamurun üzerine yağ sürmeden bırakın. İlk yağlanan 3 katlı yağlı hamuru merdane yardımı ile hazır yufka büyüklüğünde açarak 4 parçaya bölün. Kestiğiniz hamurun geniş kısmına pırasalı içten yayarak rulo şeklinde katlayın. Bir fırın tepsisini yağlayarak içerisine dizin. Dizilen hamurların üzerini yağlayın fırına koyun. Kızarana kadar pişirin. Daha sonra yumuşamasını bekliyorsanız üstünü bir bez ile örtün kendiliğinden yumuşar zaten.
" } ] }