{ "title": "Ekmek Böreği", "image": "https://www.borektarifleri.gen.tr/images/ekmek-boregi.jpg", "date": "19.01.2024 12:28:29", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "
Ekmek böreği, böyle bir börek olur mu, ekmekten börek yapılır mı demeyin. Hem de çok güzel oluyor. Lezzeti yerinde bir börek yemek istiyorsanız, evinizde bayat ekmeğiniz biriktiyse, kahvaltıda canınız börek çektiyse, hemen hazırlıklara başlayın. Tarifimizde belirttiğimiz gibi böreği pişirmeden önce 1 saat kadar buzdolabında bekletin. Eğer aceleniz varsa bunu yapmayabilirsiniz. Ancak buzdolabında bekletilirse, emin olun daha lezzetli bir börek yeme şansınız olacak. Çünkü bayat ekmekler içine dökülen sosu çekecek ve lezzeti aratacaktır. Sözü daha fazla uzatmadan ekmek böreğini hazırlamaya başlayalım. Kolay gelsin.

Ekmek böreği için gerekli malzemeler
Ekmek böreği nasıl yapılır?

İlk olarak önceden küp şeklinde doğranmış olan bayat ekmeklerin yarısını içini yağlamış oluğunuz borcama yayın. Börek için hazırladığınız içine kaşar loru ya da beyaz peynir, karabiber ve ince kıyılmış olduğunuz maydanoz koyduğunuz iç harcını borcamın içindeki bayat ekmeklerin üzerine yayın. Hemen bir kâsenin içinde un, süt, sıvı yağ ve yumurtayı iyice karıştırın. Bunu ekmek böreğinde sos olarak kullanacağınız. Bunu borcamdaki ekmeklerin üzerine gezdirin. Şimdi hazırladığınız börek karışımını buzdolabında 1 saat kadar dinlendirmelisiniz. Böylece bayat ekmeklerle sos iyice özdeşleşir. Bu arada fırınınızı 200 dereceye ayarlayarak ısıtın. Daha sonra borcamı fırına koyun. Böreğin pişmesine yakın dışarıya alarak üzerine rendelenmiş kaşar peynirini böreğin üzerine serpin. Tepsiyi yeniden fırın koyarak, peynir eriyip kızarıncaya kadar pişirin. Ekmek böreğini sıcak olarak kahvaltıda ikram edebilirsiniz. Sevdikleriniz keyifli bir kahvaltı yapacaktır.

Afiyet olsun.
" } ] }