{ "title": "Dilim Börek", "image": "https://www.borektarifleri.gen.tr/images/dilim-borek.jpg", "date": "21.01.2024 13:09:06", "author": "Emrah Bulut", "article": [ { "article": "Dilim börek, sabah kahvaltılarında afiyetle tüketilen farklı tatlar arasında ilk sırayı almaktadır. Bu börek hazırlanan yufkanın dilimlenerek oluşturulduğu bir börek türü olarak belirir. Yapılışında kullanılmakta olan malzemelerin böreğe vermiş olduğu eşsiz lezzetin etkisiyle gerçekten harikalar yaratır. Dilim börek bayanların hazırlamış olduğu özel birleşme günlerinde, öğün aralarında, doğum günü partilerinde ve daha birçok özel günde tüketilmesi için oluşturulmaktadır. Bu böreğin oluşturduğu tat gerçekten de diğer böreklerden daha lezzetli olmaktadır. Dilim böreğin nasıl yapıldığını merak eden arkadaşlar varsa eğer vereceğimiz tarifi evlerinde hazırlamak için bizi takip edebilirler. Şimdi dilim böreğin hazırlanışına başlayabiliriz. Hadi hepinize kolay gelsin.

Dilim Börek Malzemeleri
Üzeri İçin Kullanılan Malzemeleri
Dilim Börek Nasıl Yapılır?

Dilim börek yapılışına ilk olarak hazırlamış olduğumuz patatesleri bir tencereye alarak üzerine su ekleyerek ocağa alıp haşlanmasıyla başlayalım. Patatesler yaklaşık olarak 30 dakika kadar ocakta kalarak haşlanacaktır. Haşlanan patateslerin olup olmadığını kontrol etmek için bir çatal yardımıyla bakabiliriz. Patatesler haşlandıktan sonra kabuklarını soyarak bir kaba alıp çatalla ezelim. Sonra üzerine rendeden geçirilen kaşar peynirini, beyaz peyniri, sütü ve yumurtanın sarısını ilave ederek güzelce karıştıralım. Sonra hazırlanan karışıma tuz ve karabiberi de ilave ederek güzelce karıştıralım. Yufkaları mutfak tezgâhına ya da hamur açma tahtasının üzerine açalım. Yuvarlak fırın tepsisinde olacak şekilde yufkaları açalım ve altı yağlanan yuvarlak fırın tepsisine açılan yufkaları koyalım. Güzelce açılan yufkanın yüzeyine eritilmiş olan tereyağı ve zeytinyağı karışımından ilave ediyoruz.

Tereyağı eklenen yufkanın üzerine bir kat yufka daha açıyoruz ve aynı şekilde bu yufkanın üzerinde de tereyağı ve zeytinyağı karışımından gezdiriyoruz. Dizilen yufkaların üstüne kalan yufka parçalarından ekliyoruz ve yufka parçacıklarının aralarına hazırlanan yağ karışımından gezdiriyoruz. Hazırladığımız iç harç malzeme karışımından yufkanın arasına ekliyoruz ve yine açılan yufkalardan üzerine seriyoruz. Üste koyulan yufkanın arasında yine yağ karışımından gezdiriyoruz ve 2 kat yufka ilave ettikten sonra kalan iç harcı yufkanın üzerine koyuyoruz ve yufkanın her yerine iyice yayıyoruz. Bütün yufkalara aynı işlem uygulandıktan sonra hazırlanan böreği güzel bir şekilde dilimliyoruz ve tekrardan yağ karışımından ekleyerek fırın tepsisini önceden 170 derecede ısıtılmış olan fırına sürüyoruz. Yaklaşık olarak 25 dakika kadar pişecek olan dilim börek piştikten sonra servise sunulabilir.

Afiyet olsun.
" } ] }