{ "title": "Değişik Börek Tarifleri", "image": "https://www.borektarifleri.gen.tr/images/degisik-borek-tarifleri.jpg", "date": "19.01.2024 03:27:45", "author": "Gülşah Bulut", "article": [ { "article": "Değişik Börek Tarifleri, Börekler günümüzde hamarat bayanların yapmasıyla hem doyurucu hem de lezzetli hale getirilmektedir. Özellikle çay yanlarına yapılan ve yemeklerin yanına yapılan börekler oldukça hoş ve güzel tat ile sofraları şık göstererek dolgun bir masa oluşturulur. Börekler günümüzde pek çok bayan tarafından yapılarak genelde anneler olmak üzere beslenme çantalarına koyarak çocukların açlıklarını gidermek amaçlı olmaktadır. Birçok farklı börek tarifleri olmaktadır.

Pazı böreği tarifi malzemeler
Hazırlanışı: Pazılar yeşil bölgeleri olmak üzere ince ince doğranarak lor peyniri ile karıştırılır. Bir tepsiyi yağlayın. Tepsiye yufkanın bir tanesi yayılarak yağlanır ve ikinci yufka parçalanarak yağlanır ve tepsiye döşenir. Doğradığınız pazı ve lor peynirlerini yufkaların üzerine serin. Üçüncü yufka da yağlanarak üzerine kapatılır. En alta koyulan yufkanın uç kısımları üstüne katlanır. Daha sonra yumurta sarısı sürülerek fırına koyulur. 30 dakika boyunca pişirilir. Böylece böreğiniz hazır olmaktadır. Sıcak servis yapılabilir.

Sosisli milföy börek tarifi malzemeler
Hazırlanışı: İlk olarak sivri biberleri, domatesleri, sosisleri küp-küp doğrayın. Bir tavada yağınızı kızdırın. Domatesleri biberleri ve sosisleri 10 dakika soteleyerek tuzu ekleyin. İyice sotelenen içi ocaktan alarak milföy hamuruna ilave edilerek şekil veriyoruz. Üstüne ise 1 adet yumurta sarısı sürülerek fırına atılır. 25 dakika pişirilir. Sıcak servis yapılır.

Nişastalı börek tarifi malzemeler
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 1 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağından fazla su
  • Biraz tuz
  • Alabildiği kadar un
İç harcı için malzemeler
  • 4 adet orta boy patates
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 adet küçük domates
  • 15 dal maydanoz
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Bir miktar tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
Üzeri için malzemeler
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı yoğurt
  • 1 çay bardağı yağ
  • Susam
Açılırken kullanılan malzeme
  • Nişasta
Hazırlanışı: İlk olarak hamurun bütün malzemeleri katın ve unu ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur oluşturun. İçinin harcını hazırlamak için ilk olarak patatesleri haşlıyoruz ve soğutarak soyuyoruz. Bir tavaya 2 yemek kaşığı yağ ekleyerek ince ince doğranmış soğanlarımızı pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Daha sonra kabuğunu soyduğumuz ve küçük küçük doğanmış domatesleri atıp biraz daha pişirdikten sonra salçamızı, Karabiber'i, pul biberi tuzu ekleyin bira daha piştikten sonra altını kapatın. Daha sonra patatesleri ezerek karışıma katıyoruz ayrıca ince kıyılmış maydanozları da karıştırıyoruz. Hamurumuzu 21 eşit parçaya bölüp yuvarlıyoruz ve yedişer tane olması için 3 bölüme ayırıyoruz. Bu parçaları küçük açarak aralarına nişasta sürerek üst üste koyuyoruz. 3 parça olmaktadır. Daha sonra her bir parçayı tepsi kadar açıyoruz. Tepsiyi yağlayarak bir kat hamur serilir. Üstüne harcın yarısını koyarak bir kat hamur daha serilir ve kalan harcın hepsini koyarak son hamurumuzu da serip, böreği dilimleyin. 1 bardak yağı üzerinde gezdirin. Yumurta sarısı ile bir tatlı kaşığı yoğurdu karıştırıp hamurun üstüne sürüp susamını üstüne ekliyoruz. Fırına sürün 25 dakika pişirin. Daha sonra sıcak servis yapın.

Peynirli muska böreği tarifi malzemeler
  • 2 adet yufka
  • 200 gram az tuzlu beyaz peynir
  • 4 dal maydanoz
  • Kızartmak için sıvı yağ
Hazırlanışı: İlk olarak yufkalar D şeklinde koyulmaktadır. Dört parmağımızın ölçüsünde ya da uzunlamasına kesilmelidir. Kesilen şeritler tekrar ortadan ikiye kesilir. Peynir ezilir ve maydanozla karıştırılır. Yufkanın uç kısımlarına harç koyularak üçgen olarak kapatılır. Bütün yufkalar bitene kadar devam edilir. En son olarak yumurta akına uç kısımları batırılır ve yapıştırılır. Bu kısım alta gelmelidir. Daha sonra bir tavaya yağ eklenerek kızdırılır ve yağın içine bırakılır. Çift tarafı da kızartılan bu börek peçete üzerine koyularak yağın emilmesi sağlanır. Sıcak servis yapılır.

" } ] }