{ "title": "Çıtır Patatesli Börek", "image": "https://www.borektarifleri.gen.tr/images/citir-patatesli-borek-6128.jpg", "date": "20.01.2024 20:56:05", "author": "Mustafa Zafer Kaya", "article": [ { "article": "Çıtır patatesli börek, Türk mutfağının en önemli hamur işlerinden birisidir. Patates herkesin çok sevdiği, çok sağlıklı bir yiyecektir. Ayrıca yapımı biraz meşakkatli de olsa malzemeler oldukça ucuzdur. Sabah kahvaltısı ve eve gelen misafirler için uygun bir seçenektir. Çayın yanında en iyi giden hamur işlerinden biridir. Çıtır patatesli böreği yaparken hamuru kendiniz açabileceğiniz gibi hazır yufka da alabilirsiniz. Ayrıca iç harcındaki patates için dondurulmuş ürünleri tercih edebilirsiniz. Bu tamamen sizin yemek yapmak için harcadığınız zamanı sevip sevmemekle ilgilidir. Evde çıtır patatesli börek hazırlamak isteyenler için gerekli malzeme listesi ve kolay tarif şu şekildedir:

Malzeme listesi
İç harç için
Çıtır Patatesli Börek Nasıl Yapılır?

Patatesleri iyi yıkayıp haşlayın. Ardından kabuklarını soyun. Bir tencereye sıvı yağ ekleyin ve ince ince doğranmış soğanı kokusunu salıncaya kadar orta ateşte pişirin. Üzerinine küp-küp doğranmış patatesleri atın ve baharatları ve tuzu ekleyerek karıştırın. Sıvı yağ, elma sirkesi, yumurtanın beyazı ve tuzu bir kâseye alın ve iyice karıştırın. Yufkayı geniş bir alana serin ve üzerine kasedeki karışımdan 1 yemek kaşığı kadar dağıtın. Üstüne öteki yufkayı serin ve aynı işlemi tekrarlayın. Yufkalar bitene kadar işlemi sürdürün. Ardından bu yufkaları pizza şeklinde üçgenler halinde kesin. Bu üçgenlerin içine eşit miktarlarda iç harç dökün ve sigara böreği şeklinde sarın. Ardından yağlanmış veya yağlı kâğıt serilmiş tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürün ve susam ile çörek otu ekleyin. Daha önceden ısıtılmış 180 derece fırına sürün ve 15 dakika pişirin. Çıtır patatesli börekleri sıcak servis edebilirsiniz.

" } ] }