{ "title": "Çiğ Patatesli Börek", "image": "https://www.borektarifleri.gen.tr/images/cig-patatesli-borek-5400.jpg", "date": "20.01.2024 09:09:43", "author": "yıldız arslan", "article": [ { "article": "
Çiğ Patatesli Börek: Çiğ patates böreği çok kolay ve oldukça lezzetli bir börek çeşididir. Çiğ patatesli börek hem sabah kahvaltılarında hem beş çayının yanında ikram edebileceğiniz bu börek tarifim tüm arkadaşlarım ve ailem tarafında oldukça beğenilmektedir. Çiğ patatesli böreği okula giden çocuklarımızın beslenmesine rahatlıkla koyabiliriz. Çiğ patatesli börekleri aniden gelen misafirlerinize isterseniz ara sıcak olarak ister tavuk, balık, et yemeklerinizin yanında ikram edebilirsiniz. Yapılması kolay, masrafsız evinizde devamlı bulunan malzemeler ile yapacaksınız.

Çiğ Patatesli Börek Malzemeleri: 4 kişilik.
Çiğ Patatesli Börek Nasıl Yapılır?

Önce patatesleri temizce yıkayın kabuklarını soyun. Kabuğu soyulan patatesleri rendeleyin ve suyunu sıkın derin bir kabın içine koyun. Patateslerin kararmaması için vakit geçirmeden üzerine tuz, pul biber ilave edip iyice harmanlayın. 1 adet kuru soğanı soyun ve ince, ince patateslerin üzerine doğrayın. Bu harcın içine maydanozları temizleyin yıkayın doğrayın. Bir borcam veya fırın tepsisine yufkalardan bir tanesini yayın üzerine çiğ patates harcının yarısını serin ve diğer yufkayı yayın onun üzerine de kalan harcı serin son yufkayı en üst kata serin. Diğer tarafta bir kabın içine yağ, süt, yoğurt ve yumurtayı koyun ve çırpın. Bu harcı çiğ patatesli böreğin üzerine iyice yayın. Önceden 180 derecede ısıtılan fırına tepsiyi koyun ve üzeri nar gibi kızarana kadar pişirin. Kızaran çiğ patatesli böreği fırından alıp dilimleyin ve sıcak, sıcak servis yapın.

Afiyet olsun.
" } ] }