{ "title": "Çiğ Börek Tarifi Oktay Usta", "image": "https://www.borektarifleri.gen.tr/images/cig-borek-tarifi-oktay-usta.jpg", "date": "20.01.2024 01:10:20", "author": "Emrah Bulut", "article": [ { "article": "Çiğ Börek Tarifi Oktay Usta, Çiğ börek kıyma, soğan ve çeşitli baharatların birleşerek oluşturduğu lezzetli bir tat olarak bilinir. Çiğ börek eski zamanlarda çok sevilen ve oldukça fazla tüketilen bir tat olmuştur. Bu börek Kırım Tatar yemeği olarak bilinmektedir ve bu bölgede neredeyse her öğünde tüketilmektedir. Bu lezzetin tadı bir harikadır ve tüketilmesinde yenildikçe yenilesi gelir. Özellikle sabah kahvaltılarında kişilerin vazgeçilmezi olarak bilinir. Sadece kahvaltılarda değil öğün aralarında, normal yemek olarak da doyurucu bir börek türüdür. Çiğ börek tarifi Oktay Usta ellerinden yapıldığında daha bir lezzetli olmaktadır. Gelin Oktay ustanın yaptığı çiğ börek tarifinin yapılışını beraber inceleyelim hadi kolay gelsin hepinize.

Çiğ Börek Tarifi Oktay Usta Malzemeleri

Harcı için
Hamuru için
Hazırlanışı: Bir kabın içerisine unu, tuzu ve suyu ekleyerek malzemelerin kulak memesi yumuşaklığına gelinceye kadar yoğurulmasını sağlayalım. Hamurun kulak memesi kıvamına gelmesi için un oranını iyi ayarlamak gereklidir. Hamur kulak memesi kıvamına ulaşınca hazır demektir. Şimdi başka bir kabın içerisine soyduğumuz soğanları rendeleyerek, üzerine kıymayı, tuzu, karabiberi ve suyu ilave edip iyice karıştırarak böreğin içerisinde kullanılacak olan iç malzemeyi hazırlayalım. İç malzeme hazır olumca bir köşeye alıp bekletelim. Hazırladığımız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak ince şekilde hamur tahtasında açalım. Açılan hamura hazırladığımız harcı ilave ederek daire şeklinde açmış olduğumuz hamurun yarısına ince bir tabaka halinde ekleyelim. Hamurun boş kalan diğer diğer yarısını harcı sürdüğümüz tarafın üzerine kapatalım ve harcın dışarıya akmaması için çiğ böreğin kenarlarını iyice kapatalım. Bu aşama sonrasında aynı işlem bütün hamurlara uygulanır ve bütün hamurlar bittiğinde önceden hazırlamış olduğumuz tavaya bir bardak sıvı yağ ekleyerek kızması için ocağa alınır kızan yağa hazır olan börekler atılarak arkalı önlü güzelce kızartılır ve kızaran börekler bir tabağa alınır. Bütün börekler hazır olunca ılık olarak ya da soğuk olarak afiyetle yenilmesi için servise sunulur.

Afiyet olsun.
" } ] }