{ "title": "Çiğ Börek Hamuru", "image": "https://www.borektarifleri.gen.tr/images/cig-borek-hamuru.jpg", "date": "19.01.2024 09:22:41", "author": "Hüsnüye Yılmaz", "article": [ { "article": "Çiğ börek hamuru, kabarması ve yumuşak olması gereken bir hamurdur. Bu özelliklerinin yanı sıra içine konulan iç malzemesinin de yağda kızartırken iyice pişmesi gerekir. Bunu sağlayabilmek için de hamurunun diğer böreklere nazaran daha farklı şekilde hazırlanması gerekir. Kırım Tatarlarına özgü olan bu böreğin hamurunu doğru şekilde hazırladığınız zaman yağda kızarttığınız esnada yağı fazla çekmeyen daha hafif bir börek elde etmeniz mümkün olacaktır. Kahvaltı sofralarında daha hafif bir börek bulunsun istiyorsanız bu tarifi mutlaka denemelisiniz.

Çiğ Börek Hamuru Malzemeleri
Çiğ Börek Hamuru Nasıl Yapılır?

Unu bir kaba boşaltıyoruz. Ortasını havuz gibi açtıktan sonra içine tuz, sirke ve su ekliyoruz. Tüm malzemeleri ortada harmanlayarak ve kenarlardan un alarak hamuru yoğurmaya başlıyoruz. Hamuru elinize yapışmayacak ve kulak memesi kıvamında olacak kadar yoğuruyoruz. Hamurunuzun çok katı olduğunu düşünüyorsanız elinizi ıslatıp biraz daha yoğurabilirsiniz. Direk su atmak yerine elinizi ıslatıp bu ıslaklığı hamura yedirmeniz daha doğru olacaktır. İyice yoğurduğunuz hamuru üzerini nemli bir bezle örtüp 45 dakika kadar dinlendirin. Dinlendirdiğiniz hamuru bezelere ayırıp elinizle açarak bir iç malzemesi de kullanıp bol yağda kızartabilirsiniz.
" } ] }