{ "title": "Çiğ Börek Hamuru", "image": "https://www.borektarifleri.gen.tr/images/cig-borek-hamuru.jpg", "date": "19.01.2024 09:22:41", "author": "Hüsnüye Yılmaz", "article": [ { "article": "Çiğ börek hamuru, kabarması ve yumuşak olması gereken bir hamurdur. Bu özelliklerinin yanı sıra içine konulan iç malzemesinin de yağda kızartırken iyice pişmesi gerekir. Bunu sağlayabilmek için de hamurunun diğer böreklere nazaran daha farklı şekilde hazırlanması gerekir. Kırım Tatarlarına özgü olan bu böreğin hamurunu doğru şekilde hazırladığınız zaman yağda kızarttığınız esnada yağı fazla çekmeyen daha hafif bir börek elde etmeniz mümkün olacaktır. Kahvaltı sofralarında daha hafif bir börek bulunsun istiyorsanız bu tarifi mutlaka denemelisiniz.