Çiçek börek, Her yörede yapılış bakımından farklılık gösterse de tadı ve lezzeti arasında pek fark yoktur. Çiçek böreğini, kıymalı, patatesli, peynirli, ıspanaklı yapabilirsiniz.
Çiçek böreği hamuru için malzemeler
5 Su bardağı un
1 Adet yumurta
1 Tatlı kaşığı tuz
6 Yemek kaşığı sıvı yağ
1 Tatlı kaşığı toz şeker
1 Paket yaş maya
3 Yemek kaşığı yoğurt
1 Su bardağı süt
Tereyağ
Çiçek böreği iç harcı için malzemeler
3 Adet Patates
200 Gram Beyaz peynir
1 Adet yumurta
2 Yemek kaşığı sıvı yağ
1 Çay kaşığı karabiber
1 Tutam susam
1 Tutam çörek otu
Çiçek böreği nasıl yapılır?
Öncelikle süt ılık olacak şekilde ısıtılır. Daha sonra sütün içinde maya eritilir. Yoğurma kabınızın içine toz şeker, sıvı yağ, yumurta ve süt ile maya alınarak.
Karıştırılmaya başlanır. Bu işlemi yaparken de bir yandan da karışımın içine azar azar un ilave edilir. Kulak memesi yumuşaklığına gelene kadar yoğurulur.
Yoğrulan hamuru üstü örtülerek 30 dakika dinlenmeye bırakılır. Hamur daha sonra bezelere ayırarak tabak büyüklüğünde merdane ile açılır. Üzerine tereyağı parçaları konur. 6 adet beze üst üste konur, en üst bezeye tereyağı konmaz. Hazırlanan bezeler dolaba konulup biraz bekletilir. Bu arada iç harç için patatesler haşlandıktan sonra ezilip, üzerine yumurta kırılır. Üstüne tuz, karabiber ve yağ konularak karıştırılır. Dolapta dinlenen bezeler 6'lı şekilde açılır. Çiçek şekli vermek için ortasına ve kenarlarına hazırladığımız harcı koyarız. Diğer bezeleri de aynı şekilde açıp üzeri örtülür. Kenardaki fazlalıklar kesilerek açılmasın diye bastırılır. Üzerine yumurta sarısı sürülür. Susam ve çörek otuyla da süslenerek önceden 200 derece ısıtılan fırına atılır. Altın sarısı olana kadar pişirdikten sonra servis edebilirsiniz.