{ "title": "Çi Börek", "image": "https://www.borektarifleri.gen.tr/images/ci-borek.jpg", "date": "19.01.2024 11:48:19", "author": "Emrah Bulut", "article": [ { "article": "Çi börek, diğer böreklerden farklı olarak ayrı bir lezzet oluşturur. Bu börek içeriğindeki malzemelerin oluşturduğu eşsiz bir lezzetle bu böreği yapan kişinin de marifetinin birleşmesiyle daha lezzetli bir hal alır. Çi börek kahvaltıda, öğün aralarında, atıştırmalık olarak, özel günlerde, bayanların yapmış olduğu birleşme günlerinde yapılan börekler arasında ilk sırayı almaktadır. Eminim şimdi vereceğim tarif sizler için vazgeçilmez bir börek tarifi olacak ve çay keyfi yaparken atıştırmalık olarak bu böreği sofralarınızdan eksik etmeyeceksiniz. Hadi kolları sıvayarak ise koyulalım ve lezzetli bir tat ortaya koyalım. Kolay gelsin hepinize.

Çi Börek Tarifi Malzemeleri
İç Harcı için Malzemeler: 300 gram az yağlı kıyma, 2 adet orta boy kuru soğan, tuz, karabiber, 1 fincan su
Kızartmak için Malzemeler: 1 su bardağı sıvı yağ

Çi Börek Nasıl Yapılır?

Hazırlanan bütün malzemeleri sırasıyla geniş bir kap içerisine alacağız. Bu sıralama ilk başta un, tuz, sirke, zeytinyağı ve son olarak da bütün malzemelere su eklenerek hamuru güzelce karıştırmaya başlayalım. Hamur kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğuralım. Fakat o kıvamı alana kadar yavaş yavaş un ilavesi yapalım. Kulak memesi kıvamına gelen hamur hazır demektir. Hazırlanan hamurun üzerine bir bez örterek hamuru yarım saat kadar dinlenmeye alalım. Bizde o arada böreğin iç malzemesi için kıymayı bir tavaya alarak içerisine tuz ve karabiber ilave edelim. Kabuklarını soyduğumuz soğanı rendeleyelim ya da doğrama tahtasında çok ince kıyarak kıymanın bulunduğu tavanın içine ilave edelim. Biraz da su ekleyerek yumuşak bir kıvam oluşturacak şekilde ayarlayalım. Dinlenen hamurda küçük bezeler alalım. Bezeleri küçük boyutlarda açalım fakat oldukça ince olmalı ki güzel kızarsın. Açtığınız hamurun bir tarafına 1 yemek kaşığı kıyma koyun ve kıymayı güzelce yayın. Diğer tarafını yarım ay şeklinde üstüne kapatın. Kenarını iyice kapatılması gerekmekte yoksa malzemeler dışarı taşar. Bütün börek hamurlarını aynı şekilde yapalım ve sonra hazırlanan börekler önceden hazırlamış olduğumuz tava içerisine sıvı yağın gezdirilmesiyle kızması beklenir ve sonra kızan yağa börekler atılır. Börekler arkalı önlü güzelce kızartılır.

Afiyet olsun.
" } ] }