{ "title": "Börek Yufkası Nasıl Yapılır", "image": "https://www.borektarifleri.gen.tr/images/borek-yufkasi.jpg", "date": "20.01.2024 10:12:45", "author": "ilyas sezgin", "article": [ { "article": "Börek Yufkası Nasıl Yapılır; börekler toplum olarak hamur işlerine olan düşkünlüğümüzden dolayı en çok tüketilen hamur işidir. Börekler misafirlere sunulan ikramlarda ve kahvaltılarımız da vazgeçilmezlerimiz arasındadır. Böreklerin diğer hamur işlerinden ayrılan yönü ise kullanılan malzemeler gereği doğal yollarla ile yapılan ve kendi ellerimizle yaptığımızdan güven veren birer kahvaltılık ve ikramlarımız arasındadır. Börekleri yaparken genel olarak hanımlar yufkayı marketlerde hazır satın almaktadır. Kolaya kaçan hanımlar fazlasıyla masrafa girmenin yanında böreklerinde kullanılan en önemli malzemeyi bir nevi hazır aldıklarından pek de güven vermemektedir. Günümüzde hazır gıdalarda bulunan kimyasallardan dolayı hastalıklar çoğalmakta ve gerçek lezzetlerini almamaktayız. Bundan dolayı sağlığınız ve cebiniz açısından böreklerde kullanılan yufkayı kendi ellerinizle açmakta büyük fayda vardır. Böreklerde yufkanın ayrı bir önemi vardır. Çünkü kalın açıldığı takdirde lezzetinden mahrum kalabiliriz ve o kadar emek verilen böreklerde lezzet olmayabilir. Sizde ailenizle birlikte keyifli bir kahvaltı yapmak ve ailenizle birlikte lezzetli, sağlıklı birer kahvaltı yapmak istiyorsanız; börekler için açılan yufkayı iyi açmalısınız. Aksi takdirde lapa lapa olan börekler sizin maheretli ellerinize gölge düşürebilir. Bundan dolayı sizinle paylaşacağımız börekler için yufka nasıl yapılır, adlı makalemiz ile ince yufkalar açarak lezzetli börekler yapabileceksiniz. Bu sayede hem cebinizi koruyarak hem de hazır gıdaları evinize sokmayarak sağlıklı bir şekilde böreklerinizi yapabileceksiniz. Börekler için yufka nasıl yapılır, açıklayacak olursak;

Börek Yufkası İçin Gerekli Malzemeleri
Börek Yufkası Nasıl Yapılır?

İlk olarak genişçe bir kap alarak içine sırasıyla; yumurtaların sarı kısımı, sıvı yağını, yoğurdu, unu, bir tutam tuzunu ve kabartma tozunu atarak iyice yoğurun. Yoğurma işlemini ise ne sert olacak ne de yumuşak olacak şekilde yoğurun. Orta düzeyde gerçekleştirin yoğurmasını. Yoğurma işlemi gerçekleştikten sonra tereyağını bir tavada kızdırın ve sıvı yağ şeklini alana kadar kızdırın. Ardından yoğurmuş olduğunuz hamuru alarak 5 tane misket şeklinde ayırarak yumaklayın. Her birini ayrı ayrı yapacağınız böreklerin ebadı kadar yufka şeklinde ince ince açınız. Ardından birer tepsi alarak açmış olduğunuz yufkaları diziniz. Her katman arasına kızdırmış olduğunuz tereğı veya margarini arasına fırça veya kaşığın arka kısmı ile sürünüz ve birbirlerine yapışmasına izin vermeyin. Son olarak da hazırlamış olduğunuz yufkaları tepsiye dizdikten sonra buzdolabına atınız ve bekletiniz. Bekletme süresi ise çok uzun bir süre değildir. Siz mutfağınızı ve dezgahınızı toparlayana kadar buzdolabında kalması yeterlidir. Bu şekilde hazırlamış olduğunuz yufkaları böreklerinizin yapımında kullanabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
" } ] }