{ "title": "Börek Yapımı", "image": "https://www.borektarifleri.gen.tr/images/borek-yapimi.jpg", "date": "20.01.2024 06:39:15", "author": "Yonca korkmaz", "article": [ { "article": "Börek yapımı, börek oldukça sevilen hamur işleri tariflerden biridir. Sebzeli peynirli kıymalı gibi birçok çeşidi yapılır ve farklı şekiller verilerek farklı görsellikler de olanları da yapılır. Hazır yufka ile milföy ile ya da el açması hamur ile yapılabilir. Çok severek tüketilir fakat kilo sorunu olanlar tüketirken dikkat etmelidir. Kalori değerleri yüksektir. İçerisine konulan malzemeler yağ peynir kıyma ile bir kalori deposu olarak bize döner ve kilo almamızı sebep olur. Bu nedenle tüketirken dikkatli tüketmemiz gerekir.

Börek yapımı için gerekli malzemeler
Börek nasıl yapılır?

Börek yapımı için ilk olarak iç harç hazırlanır ve ardından sosu yapılır. İç harcı için bir tencereye iki adet kuru soğan doğranır ve üzerine yarım çay bardağı sıvı yağ eklenip kavrulur soğanlar kavrulurken ıspanak yıkanır küçük küçük doğranır ve tencereye alınır o da iyice solana kadar kavrulur. İç harcı hazır sıra sosun da. Sosu içinde önce iki yumurta derin bir kaba alınır üzerine süt ve yağ eklenip iyice çırpılır. Yufka yağlanmış fırın tepsisine dizilir ve üzerine sos sürülür üç kat bu şekilde yapıldıktan sonra üçüncü kata ıspanaklı harç dökülür ve tekrar diğer yufkalar arasına sos sürülerek dizilir ve son kata sosun tamamı sürülür ve çörek otu serpilip fırına verilir. Yüz seksen derecede üzeri kızarana kadar kızartılır ve ardından dilimlenip servis edilir. İsteğe bağlı olarak peynirli patatesli ya da kıymalı yapılabilir. İç harcı değişse de diğer malzemeler aynı şekilde konulur ve börek yapılır.
" } ] }